Αρχική Σελίδα

Ο David GROSS (βραβείο Nobel 2004) Καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Θεωρητικής Φυσικής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, στο Α? μέρος της ομιλίας του στο  2ο Συμπόσιο των 7 Σοφών της Κοσμολογίας, στο ξενοδοχείο Hilton (Αθήνα, 2 / 10 / 2015).

Ο David GROSS είναι ένας από τους εφευρέτες της «Κβαντικής Χρωμοδυναμικής», της θεωρίας που περιγράφει στο μικροσκοπικό επίπεδο τις πυρηνικές δυνάμεις. Γι? αυτή την ανακάλυψη πήρε το βραβείο Nobel το 2004. Τα τελευταία χρόνια συνεισέφερε στην διατύπωση της θεωρίας των υπερχορδών και της κβαντικής βαρύτητας.

Το 2ο Συμπόσιο των Επτά Σοφών του Κόσμου για την Κοσμολογία, πραγματοποιήθηκε σε Αθήνα και Μεσσηνία από τις 2 έως τις 4 Οκτωβρίου του 2015. Τρεις κάτοχοι του βραβείου Nobel στη Φυσική και τέσσερις κορυφαίοι επιστήμονες στην Αστροφυσική, έδωσαν το παρών, περιβάλλοντας με το κύρος του την πολύ σημαντική αυτή εκδήλωση.

Πρόεδρος του Συμποσίου ο Ακαδημαϊκός Σταμάτης Κριμιζής, γνωστός για το έργο του στη NASA. Το συνέδριο τελέστηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου. Η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ, ως χορηγός επικοινωνίας, κάλυψε τις εργασίες του συμποσίου.

https://player.vimeo.com/video/177114660 Μέρος Α (ελληνικοί υπότιτλοι)

https://player.vimeo.com/video/177114659 Μέρος Β (ελληνικοί υπότιτλοι)

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 26 Αύγουστος 2016 13:05)

 
ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΕΜΕΝΙΚΩΝ
Ερευνητική εργασία Β Λυκείου
Θέμα : Κατασκευή ενός Τηλεχειριζόμενου Υποβρυχίου Οχήματος
( Remotely Operated Underwater Vechicle - ROV )για έρευνα και παρατήρηση
file icon pdf ROV.pdf

 

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 06 Νοέμβριος 2017 01:00)

 

Αναρτήθηκαν τα δύο πειραματικά θέματα στα οποία διαγωνίστηκαν την Τρίτη 12 Ιουλίου οι μαθητές στην 47η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής (Ζυρίχη - Λιχτενστάιν). Η ανάρτηση έγινε, όπως κάθε χρόνο στον διαδικτυακό τόπο http://micro-kosmos.uoa.gr (=> οι Διαγωνισμοί και οι Ολυμπιάδες Φυσικής), καθώς και στον διαδικτυακό τόπο εεφεε.gr (=> οι ανακοινώσεις) στην ελληνική γλώσσα από τους εκπαιδευτικούς που συνοδεύουν και υποστηρίζουν τους Έλληνες μαθητές. Θα ακολουθήσουν οι λύσεις των πειραματικών θεμάτων, καθώς και τα θεωρητικά θέματα με τις λύσεις τους, μετά την εξέταση των μαθητών και στα θεωρηικά θέματα.

file icon pdf IPhO_47_2016_Exp_1.pdf file icon pdf IPhO_47_2016_Exp_2.pdf

Δείτε όλα τα θέματα και τις ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Διάκριση Έλληνα Μαθητή στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2016

Ο Έλληνας μαθητής Παναγιώτης Κίτσιος διακρίθηκε και τιμήθηκε με Εύφημο Μνεία στην 47η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2016, που διεξάγεται στη Ζυρίχη της Ελβετίας, από 11 έως 17 Ιουλίου 2016, μεταξύ μαθητών από 87 χώρες από όλο τον κόσμο.

Τελευταία Ενημέρωση (Κυριακή, 17 Ιούλιος 2016 11:26)

 

 

Στο πλαίσιο της αξιοποίησης του διατιθέμενου τριώρου στο ωρολόγιο πρόγραμμα των Γυμνασίων για συναντήσεις με τους Εκπαιδευτικούς, ακολουθείται το πιο κάτω πρόγραμμα για τους Συναδέλφους που διδάσκουν ΦΥΣΙΚΗ στην Α Γυμνασίου:

14 Απριλίου 2016, ΕΚΦΕ Αιγίου

10 Μαΐου 2016, ΕΚΦΕ Πατρών

Οι συναντήσεις αυτές έχουν σκοπό να υπενθυμίσουν στους Συναδέλφους τη νομοθεσία που αφορά τη σύνθεση της ανακεφαλαιωτικής γραπτής δοκιμασίας και να τους υποστηρίξουν με ανάλογα παραδείγματα και υλικό, προς αξιοποίηση κατά την κρίση τους και κατά περίπτωση.

Οι συναντήσεις αυτές γίνονται με τη συνεργασία και τη συμμετοχή των Σχολικών Συμβούλων ΠΕ04.

Το δειγματικό εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιείται και τίθεται σε συζήτηση, διαμόρφωση κλπ είναι:

Δείγμα γραπτής ανακεφαλαιωτικής δοκιμασίας Μαΐου-Ιουνίου (Link)

file icon pdf Δείγματα ερωτήσεων Α Γυμνασίου

Επειδή απαιτούνται πλέγματα για γραφικές παραστάσεις και μετρήσεις διαστάσεων, εικόνες διάφορων αντικιμένων κλπ, στο πιο κάτω αρχείο υπάρχουν έτοιμα για αντιγραφή.

file icon doc Εργαλεία σύνθεσης

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 11 Μάιος 2016 18:21)

 

Σύνδεσμοι