Αρχική Σελίδα

Πρόσφατα τοποθετήθηκε στο κτίριο που στεγάζονται το ΕΚΦΕ Αιγίου και το 1ο ΓΕΛ Αιγίου, από τον Δρ Νικόλαο Μελή, Διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “TURNkey” του έργου Η-2020, σεισμογράφος χαμηλού κόστους όπως έγινε και σε άλλα Σχολεία του Αιγίου καθώς και σε δημόσια κτίρια.

Ο σεισμογράφος στο ΕΚΦΕ/1ο ΓΕΛ Αιγίου μέσω του δικτύου σχολείων είναι συνδεδεμένος σε πραγματικό χρόνο και παρακολουθείται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Θησείο, όπως και από το Εθνικό μας δίκτυο.

Εκτός από την ωφέλεια της λειτουργίας των συγκεκριμένων σεισμογράφων χαμηλού κόστους με την καταγραφή της σεισμικότητας, θα υπάρξει εκπαιδευτικό όφελος με την ανάπτυξη και υλοποίηση σχετικών προγραμμάτων, τη διάδοση και έγκυρη ενημέρωση των μαθητών λόγω της τοπικής σεισμικής ιδιαιτερότητας, την επαφή των μαθητών με τα συστήματα συγχρονικής λήψης και απεικόνισης, τη δυνατότητα επικοινωνίας με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του δικτύου αλλά και σε άλλες δράσεις. Η όλη προσπάθεια γίνεται πάντα εθελοντικά και έχει ως στόχο την “Εισαγωγή της Σεισμολογίας στο Σχολείο”.

Πρώτη καταγραφή του τοπικού σεισμού της 15ης Δεκεμβρίου 2021

 

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 16 Δεκέμβριος 2021 23:52)

 

Ποια είναι η αναβράζουσα σύνθεση των δισκίων; Γιατί αναβιβάζουν; Πως παρασκευάζονται;

file icon pdf Αναβράζοντες Κόκκοι

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 16 Δεκέμβριος 2021 10:53)

 

The European Space Education Resource Office (ESERO) in Greece was officially launched on 29 November 2021.  ESERO Greece will be led by the Aristotle University of Thessaloniki and joins the growing network of ESA ESERO offices, currently operational in 19 other ESA Member States.

Under the leadership of Aristotle University of Thessaloniki (AUTh), and with the continuous support of ESA and the Greek space sector, ESERO Greece can rely on the innovative educational and pedagogical expertise of key national partners, such as the Laboratory Centers of Physical Sciences (EKFE) Community, the Hellenic digital earth Centre of Excellence (HCoE), the Hellenic Education Society of STEM (Ε3STEM), the ATLAS Research Group of AUTh and many others.

 

Η ελληνική ομάδα κατέκτησε ένα χάλκινο μετάλλιο με τον μαθητή Παναγιώτη Λιάμπα (Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης) και δύο Εύφημες Μνείες με τους μαθητές Κωνσταντίνο Μαλιάρη (1ο ΓΕΛ Ναυπάκτου) και Αθανάσιο Φειδάκη (2ο ΓΕΛ Αιγίου Αχαΐας)

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 25 Νοέμβριος 2021 15:40)

 

Δύο απο τους πιο νέους Συνεργάτες του ΕΚΦΕ Αιγίου ολοκλήρωσαν τις Μεταπτυχιακές τους σπουδές πρόσφατα, με την παρουσίαση της διπλωματικής εργασίας τους.

η Αντωνία Ντρίνια, Βιολόγος

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

"Επιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες, το περιβάλλον και την Τεχνολογία"

και η Κωνσταντίνα Σιαμέτη, ΠΕ70

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ και ΕΚΠΑ

Διαπανεπιστημιακό-Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

"Διεπιστημονική προσέγγιση της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών - STEM στην εκπαίδευση"

Πιστεύω οτι οι γνώσεις τους αλλά και η έμπρακτη και αποτελεσματική μέχρι τώρα εκδηλωμένη ερευνητική τους διάθεση, πολλά έχει να προσφέρει στους μαθητές τους και στο έργο του ΕΚΦΕ.

....και εις ανώτερα!

Γιώργος Ζησιμόπουλος

Υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Αιγίου

 

Σύνδεσμοι