Αρχική Σελίδα

Οδηγίες διδασκαλίας ΦΥΣΙΚΗ - ΧΗΜΕΙΑ - ΒΙΟΛΟΓΙΑ - ΓΕΩΛΟΓΙΑ-ΓΕΩΓΡΑΦΙΑγια το σχ. έτος 2017-18file icon pdf 164292_odigies_fysikes_epist_gymnasio_2017_18_v3_signed.pdf

 

file icon doc Ταυτοποίηση αγνώστων χημικών ουσιών

Συχνά, όταν ανοίγουμε τις οργανοθήκες και τα ερμάρια του εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών του σχολείου μας,  βρίσκουμε δοχεία και φιάλες με «άγνωστο» περιεχόμενο, επειδή η ετικέτα είναι κατεστραμμένη από την πολυκαιρία, την υγρασία και τους ατμούς των άλλων αντιδραστηρίων που «φιλοξενούνται» στον ίδιο χώρο ή είναι δυσανάγνωστη, για τους ίδιους σχεδόν λόγους.

Με την εργασία αυτή φιλοδοξούμε να δώσουμε κάποιες λύσεις στο συνάδελφο που ....

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 20 Σεπτέμβριος 2017 11:19)

 

Τέσσερις μαθητές και μαθήτριες επιλέχτηκαν για να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στην Διεθνή Ολυμπιάδα, μεταξύ τριών χιλιάδων και πλέον μαθητών Λυκείου οι οποίοι συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) 2017, τον οποίο διοργανώνει η ΠEΒ υπό την αιγίδα του ΥΠΕΠΘ. Η Ελλάδα συμμετέχει στην ΙΒΟ από το 2005 και είναι η έβδομη φορά τα τελευταία οκτώ χρόνια που πετυχαίνει διακρίσεις. Ο συνολικός απολογισμός είναι 10 χάλκινα μετάλλια και 6 εύφημες μνείες.

Η 28η Διεθνής Ολυμπιάδα Βιολογίας (ΙΒΟ) διεξήχθη από 23 έως 30 Ιουλίου 2017 στο Coventry της Αγγλίας. Τα αποτελέσματα αφορούν και την Αχαία αφού η μαθήτρια του 4ου ΓΕΛ Πάτρας, Ευγενία Ματθαιακάκη κατέκτησε εύφημο μνεία. Εκτός από την Αχαιή μαθήτρια η ελληνική αποστολή κατέκτησε και 2 χάλκινα μετάλλια, που κατέκτησαν ο Κωνσταντίνος Μέγγος (Π.Π. ΓΕΛ Βαρβακείου Σχ.) και η Αλκμήνη Ζανιά (Π.Π. ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής) .

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

στα παιδιά, στους γονείς τους αλλά και στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που τα στήριξαν !

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 05 Σεπτέμβριος 2017 08:15)

 

Την Τρίτη 9 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου δειγματική διδασκαλία με θέμα το ΚΥΤΤΑΡΟ, σε μαθητές της Στ τάξης Δημοτικού και σε πραγματικές συνθήκες., με τη συνεργασία του ΕΚΦΕ Αιγίου και των Σχολικών Συμβούλων της 7ης και 9ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φελούκα Βασιλικής και Βαλμά Θεοφάνη.

Τη διδασκαλία πραγματοποίησε στους μαθητές της η κ. Μέγαρη Ευανθία, εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ το εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε επεξεργάστηκαν η κ. Ντρίνια Αντωνία, Βιολόγος MSc και η κ. Μέγαρη Ευανθία, αμφότερες Συνεργάτιδες του ΕΚΦΕ Αιγίου.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πέραν της αίθουσας διδασκαλίας, συμμετείχαν όλοι οι εκπαιδευτικοί  της Ε'  τάξης  της 7ης και 9ης  εκπαιδευτικής περιφέρειας Π.Ε, οι οποίοι το επόμενο σχ. έτος θα γιγάξουν στην Στ τάξη. Μετά από την διδασκαλία, απουσία των μαθητών, ακολούθησε συζήτηση.

Δείτε το υλικό που χρησιμοποιήθηκε

Εμβρυογένεσις Video

file icon ppt Kyttaro.ppt Κύτταρο  Παρουσίαση

file icon pdf Senario_Kyttaro.pdf Σενάριο δειγματικής διδασκαλίας

file icon pdf WS_FYtiko_Zoiko_Kytaro.pdf Φ. Ε._Φυτικο και Ζωϊκό κύτταρο

file icon pdf WS_Polykyt_Monokyt.pdf Φ. Ε._ Πολυκύτταροι Μονοκύτταροι Οργανισμοί

file icon pdf WS_Aksiologisi.pdf Φύλλο Αξιολόγησης

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 14 Δεκέμβριος 2017 10:21)

 

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 13 Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας 2017 που διεξήχθη το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017.

Από το 4ο ΓΕΛ Πάτρας, η μαθήτρια  Ματθαιακάκη Ευγενία της Γ΄ Λυκείου κατατάχθηκε 2η με βαθμό 83,2 και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη διεθνή ολυμπιάδα Βιολογίας.

Από το 5 ΓΕΛ Πατρών, η μαθήτρια Τριανταφυλλοπούλου Ευφροσύνη κατατάχθηκε 5η με βαθμό 93 και είναι μέσα στους 13 ? πρώτους ? μαθητές της Β΄Λυκείου που πήραν το εισιτήριο για τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού.

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 23 Μάιος 2017 20:37)

 

Σύνδεσμοι