Αρχική Σελίδα

Ανακοινώθηκαν απο το Ι.Ε.Π. τα νέα Προγράμματα Σπουδών της Γ Λυκείου

file icon pdf Πρόγραμμα Σπουδών Φυσικής Γ Λυκείου

file icon pdf Πρόγραμμα Σπουδών Χημείας Γ Λυκείου

file icon pdf Πρόγραμμα Σπουδών Βιολογίας Γ Λυκείου

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 22 Φεβρουάριος 2019 20:42)

 

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Απόσπασμα Πρακτικού 47/11-10-2018 του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π.,
εγκρίνονται:

  • ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου "Αριστοτέλης" 2019 για τους/τις μαθητές/τριες των Α’, Β’, Γ’ τάξεων των Γυμνασίων της χώρας
  • ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου "Αριστοτέλης" 2019 για τους/τις μαθητές/τριες της Α’, Β’, Γ’ (α’ φάση) τάξης των Λυκείων, Γενικών και Επαγγελματικών, της χώρας
  • ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου "Αριστοτέλης" 2019 (β΄ φάση) για τους/τις μαθητές/τριες της Γ’ τάξης Λυκείου που θα πρωτεύσουν στην α’ φάση.

που διοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Αθηνών / Τμήμα Φυσικής και η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση.

Ο Πανελλήνιος μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου "Αριστοτέλης" 2019 και για τις τρεις τάξεις
του Λυκείου (Γενικού και Επαγγελματικού), καθώς και ο Πανελλήνιος μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου "Αριστοτέλης" 2019 και για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου θα διενεργηθούν στις 13 Απριλίου 2019, ημέρα Σάββατο και ώρα 9:30.
Οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο σχολείο τους, μέχρι την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019.
Τα σχολεία θα διαβιβάσουν στις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες ανήκουν, πίνακα
με τα ονόματα των ενδιαφερόμενων μαθητών/τριών.

file icon pdf egkyklios_diag_gymn-lyk_2019.pdf

 

Εισαγωγή στα Φωτοβολταϊκά Στοιχεία  file icon pdf Photovoltaic cell.pdf

Προετοιμασία  μαθητών Β Λυκείου, για την Άσκηση στο Εργαστήριο Φυσικής των Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών (από τη Συνεργάτιδα του ΕΚΦΕ Αιγίου Γιανναρέλη Ματούλα)

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος 2019 12:18)

 

Το ΕΚΦΕ Αιγίου θα επισκεφθεί τα Γυμνάσια της αρμοδιότητάς του, μετά από συνεννόηση με το Διευθυντή του Σχολείου και τους διδάσκοντες μαθήματα Φυσικών Επιστημών, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων και σύμφωνα με τον προγραμματισμό των εργαστηριακών δραστηριοτήτων που σας έχει αποσταλεί, βάσει των οδηγιών του Ι.Ε.Π. για το σχ έτος 2018-19.

Πρόκειται για εργαστηριακή άσκηση των μαθητών σε ομάδες, στη Φυσική της Γ Γυμνασίου (στο Σ.Ε.Φ.Ε. ή σε κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα) και στη Βιολογία στα Γυμνάσια που βρίσκονται στον ίδιο ή πλησίον των Λυκείων που έχουν Σ.Ε.Φ.Ε.

Η διάρκεια της κάθε δράσης είναι δύο διδακτικές ώρες και θα χρειαστεί κατάλληλη τροποποίηση του ωρολογίου προγράμματος.

file icon pdf 2018-19ElectricalCircuits.pdf

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 14 Φεβρουάριος 2019 12:05)

 

Η πρώτη (1η) φάση του 15ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας θα διεξαχθεί το Σάββατο, 09
Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 9:30 - 12:30 στο 6ο ΓΕΛ Πατρών (Νόρμαν 57, τηλ 2610421200).

Οι μαθητές πρέπει να βρίσκονται στο εξεταστικό κέντρο στις 09:15.

Παρακαλούνται όσοι εκπαιδευτικοί μπορούν να βοηθήσουν στην επιτήρηση, κατά προτεραιότητα οι εκπαιδευτικοί των συμμετεχόντων σχολείων, να δηλώσουν την διαθεσιμότητά τους στην πρόεδρο της επιτροπής κα Γαριού Αγγελική, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. )

 

Σύνδεσμοι