Αρχική Σελίδα

Μετά απο την ολοκλήρωση των τοπικών διαγωνσιμών EUSO 2018, που διεξήχθησαν απο το ΕΚΦΕ Αιγίου και απο το ΕΚΦΕ Πατρών, οι τριμελείς ομάδες (μια απο κάθε ΕΚΦΕ) που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών σπο τις τρεις επι μέρους πειραματικές δοκιμασίες, είναι:

Απο το ΕΚΦΕ Αιγίου, η ομάδα του 2ου ΓΕΛ Αιγίου

Απο το ΕΚΦΕ Πατρών, η ομάδα του Π.Π.Λ.Π (Πρότυπο Λάγγουρα)

Οι δυο ομάδες θα συμμετάσχουν στον Πανεελήνιο διαγωνισμό Νοτίου Ελλάδος στις 27 Ιανουαρίου 2018 στην Αθήνα.

Οι Υπεύθυνοι των ΕΚΦΕ εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στην τοπική φάση του διαγωνισμού και ιδιαιτέρως στου Συναδέλφους που τους προετοίμασαν.

Ευχαριστούμε επίσης τους Σχολικούς Συμβούλους ΠΕ04 κ. Παύλο Σινιγάλια και κ. Όλγα Χατζηκωντή και τους Συνεργάτες των ΕΚΦΕ,  για την πολύτιμη βοήθεια και τη συνεργασία.

Είκαστε στη διάθεση των Συναδέλφων που επιθυμούν να ενημερωθούν για τις επιδόσεις των μαθητών τους.

.... και του χρόνου !

 

Στη φάση αυτή γίνεται πρακτική εφαρμογή σύνθεσης ολοκληρωμένων Φύλλων Εργασίας και Αξιολόγησης με επιλεγμένες ερωτήσεις από τα βιβλία του μαθητή, του εκπαιδευτικού και του εργαστηριακού οδηγού.

Το επιμορφωτικό υλικό που θα χρησιμοποιείται είτε ως εισήγηση είτε ως προϊόν της πρακτικής εφαρμογής, θα αναρτάται σταδιακά στο site του ΕΚΦΕ Αιγίου.

Φάκελος με το σύνολο του επιμορφωτικού υλικού.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Εφαρμογή για το Απλό Κύκλωμα (SimpleCircuit.swf) αφού κατέβειι στον υπολογιστή σας ανοίγει ΜΟΝΟ με InternetExplorer.

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 18 Δεκέμβριος 2017 14:07)

 

Με τη συμμετοχή των 12 τριμελών μαθητικών ομάδων Λυκείων του Νομού Αχαΐας, διεξήχθη το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017, ο τοπικός διαγωνισμός για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών EUSO 2018, στο ΣΕΦΕ του 1ου ΓΕΛ Πατρών και στο ΣΕΦΕ του 1ου ΓΕΛ Αιγίου για τα Σχολεία αρμοδιότητας των ΕΚΦΕ Πατρών και Αιγίου αντίστοιχα.

Οι μαθητές της  κάθε ομάδας συνεργάστηκαν στις πειραματικές δοκιμασίες ΦΥΣΙΚΗΣ, ΧΗΜΕΙΑΣ και ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού.

Δείτε το περιεχόμενο των πεοραματικών δοκιμασιών και στιγμιότυπα απο το διαγωνισμό.

Πειραματικές δοκιμασίες

ΦΥΣΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑ

Στιγμιότυπα απο το διαγωνισμό

Λειοτρίβηση  .... κιμωλίας σε γουδί, κοινώς στούμπισμα ! (video με ήχο)

Στιγμιότυπα (Fotos)

Η ομάδα που θα συγκεντρώσει την υψηλότερη συνολική βαθμολογία απο το ΕΚΦΕ Αιγίου καθώς και μια απο το ΕΚΦΕ Πατρών θα συμετάσχει στον Πανελλήνιο διαγωνισμό της Νότιας Ελλάδας στις 27 Ιανουαρίου 2018 στην Αθήνα.

Τέλος μια ομάδα απο τη Νότια Ελλάδα και μια ομάδα απο τη Βόρεια Ελλάδα, θα συμμετάσχουν στην Πανευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών (EUSO 2018) που θα γίνει στη Ljubljana της Σλοβενίας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, είμαστε στη διάθεσή σας.

ΕΚΦΕ Αχαΐας

Τελευταία Ενημέρωση (Κυριακή, 10 Δεκέμβριος 2017 21:55)

 

Ο Αιγιώτης μαθητής μας Μιχαηλάγγελος Πιερράτος, εκπροσωπεί την ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα της Αιγιάλειας στην 11η Ολυμπιάδα Αστρονομίας που διεξάγεται στο Πουκέτ της Ταϊλάνδης. Είμαστε υπερήφανοι και τον ευχαριστούμε!

Στην πιο πάνω φωτογραφία η Ελληνική αποστολή.

Οι φωτογραφίες από την Ολυμπιάδα βρίσκονται στο https://ioaa2017.posn.or.th/Gallery/

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 17 Νοέμβριος 2017 22:04)

 

Μετά από πρόταση των Σχολικών Συμβούλων ΠΕ04 και με συνεργασία των Υπευθύνων των ΕΚΦΕ Αχαΐας, πραγματοποιείται στα ΕΚΦΕ Αχαΐας, σειρά επιμορφωτικών δράσεων με τίτλο: "Αξιολόγηση για τη μάθηση".

Κατά την πρώτη φάση μελετώνται τρόποι ανάλυσης και ταξινόμησης των ερωτήσεων του βιβλίου του μαθητή, του εκπαιδευτικού και του εργαστηριακού οδηγού, ως προς το βαθμό κατανόησης τον οποίο διερευνούν καθώς και ως προς τον τύπο των ερωτημάτων.

Στη δεύτερη φάση θα γίνει πρακτική εφαρμογή σύνθεσης ολοκληρωμένων Φύλλων Εργασίας και Αξιολόγησης με επιλεγμένες ερωτήσεις από τα βιβλία του μαθητή, του εκπαιδευτικού και του εργαστηριακού οδηγού.

Το επιμορφωτικό υλικό που θα χρησιμοποιείται είτε ως εισήγηση είτε ως προϊόν της πρακτικής εφαρμογής, θα αναρτάται σταδιακά στο site του ΕΚΦΕ Αιγίου.

Αξιολόγηση για τη μάθηση (παρουσίαση pptx)

Ταξινομία SOLO (παρουσίαση pptx)

Βάζοντας ερωτήσεις κατά SOLO (παρουσίαση pptx)

Τύποι ερωτήσεων (παρουσίαση pptx)

Υδροστατική πίεση_Ταξινόμηση SOLO (παρουσίαση pptx)

Παραδείγματα ερωτήσεων (παρουσίαση pptx)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να εμφανιστούν σωστά οι διαφάνειες πρέπει να κατεβάσετε κάθε αρχείο που σας ενδιαφέρει στον υπολογιστή σας.

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 14 Νοέμβριος 2017 00:00)

 

Σύνδεσμοι