Αρχική Σελίδα

file icon pdfphysics_gymn_2022_2023.pdf

file icon pdfbiology_a_gymn_2022_2023.pdf

file icon pdfbiology_b_gymn_2022_2023.pdf

file icon pdfbiology_g_gymn_2022_2023.pdf

file icon pdfchemistry_b_gymn_2022_2023.pdf

file icon pdfchemistry_g_gymn_2022_2023.pdf

file icon pdfgeografy_gymn_2022_2023.pdf

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 14 Οκτώβριος 2022 09:59)

 

.....στην καθημερινή ζωή

Οι μαξιλαροθήκες μπορούν να έχουν επικάλυψη νανοαργύρου που τις καθιστά ανθεκτικότερες στα βακτήρια. Πολλά μπουφάν ορειβασίας και αδιάβροχα τραπεζομάντιλα έχουν επικάλυψη συνθετικού άμορφου διοξειδίου του πυριτίου που τα καθιστά αδιάβροχα

Στον αθλητικό εξοπλισμό, το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο νανοϋλικό είναι οι νανοσωλήνες άνθρακα. Χρησιμοποιούνται ευρέως για την κατασκευή ελαφρύτερου και, ταυτόχρονα, πιο ανθεκτικού εξοπλισμού.

Μπορείτε να εξακριβώσετε εάν το καλλυντικό προϊόν που χρησιμοποιείτε περιέχει νανοϋλικά συμβουλευόμενοι τον κατάλογο των συστατικών στη συσκευασία του προϊόντος. Τα νανοϋλικά που περιέχει το καλλυντικό προϊόν πρέπει να φέρουν τη σήμανση «νανο» εντός παρένθεσης μετά την ονομασία του συστατικού

Τα νανοϋλικά χρησιμοποιούνται σε πάρα πολλά καταναλωτικά προϊόντα. Το διοξείδιο του τιτανίου χρησιμοποιείται σε αντηλιακά ως φίλτρο για την υπεριώδη ακτινοβολία και για προστασία από ηλιακά εγκαύματα

Η νανοτεχνολογία χρησιμοποιείται επίσης για την καλύτερη λειτουργία των ηλιακών συλλεκτών. Τα νανοϋλικά συμβάλλουν στη διατήρηση της καθαριότητας των συλλεκτών και αυξάνουν την ποσότητα ηλιακής ενέργειας που μπορούν να απορροφήσουν και να μετατρέψουν σε ηλεκτρισμό.

... και .στο Σχολείο

Νανόκοσμος (Παρουσίαση pptx)

Nanotechnology (Γενικά)

Φύλλο Εργασίας (Μαθητών)

Φύλλο Εργασίας κπαιδευτικών)

Φωτο: https://chemicalsinourlife.echa.europa.eu/el/

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 07 Ιούλιος 2022 23:20)

 

Μεγάλη επιτυχία για τους μαθητές της Γ Λυκείου, του 2ου ΓΕΛ Αιγίου που συμμετείχαν στον διαγωνισμό Φυσικής ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ !!!

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού φυσικής ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, των μαθητών της Γ Λυκείου με βαθμολογία 60/100 και πάνω. Δείτε τον πίνακα ΕΔΩ

Πρέπει να επισημάνουμε ότι για πρώτη φορά πέντε μαθητές της Γ τάξης του ίδιου Σχολείου (σε Πανελλήνια κλίμακα) επιτυγχάνουν τόσο υψηλές επιδόσεις πάνω απο 60/100!!!

Οι διακριθέντες μαθητές που ενδέχεται να συμπεριληφθούν στην Εθνική Ολυμπιακή Ομάδα, είναι:

Βεργολιάς Σωτήριος (2ος)

Φειδάκης Αθανάσιος (5ος)

Ζορμπάς Χρήστος

Παπαδόπουλος Δημήτριος

Παναγόπουλος Μιχαήλ

Συγχαρητήρια στους μαθητές ιδιαίτερα και στους εκπαιδευτικούς που τους υποστήριξαν.

Τα ΕΚΦΕ Αχαΐας εύχονται καλή συνέχεια με επιτυχία στις Πανελλαδικές και στην Ολυμπιάδα !!!

 

Στην τελική επιλογή της εθνικής αποστολής της ομάδας Βιολογίας, έχουμε και πατρινή συμμετοχή!

Είναι ο μαθητής  ΤΡΑΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ από το 1ο ΓΕΛ ΠΑΤΡΑΣ, ο οποίος μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της 3ης φάσης που πραγματοποιήθηκε την Μ. Τρίτη 19/04/2022 στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις του Τμήματος Βιολογίας, ΕΚΠΑ κατέλαβε την πρώτη θέση λόγω συνολικής βαθμολογίας.

Ο μαθητής διακρίθηκε στην Α΄ φάση και ήταν στους 26 καλύτερους καθώς επίσης και στη Β΄ φάση του διαγωνισμού καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση.

Τα ΕΚΦΕ Αχαΐας ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΝ ιδιαιτέρως τον μαθητή για τις επιτυχίες και τους εκπαιδευτικούς που βοήθησαν στην προετοιμασία.

Τελευταία Ενημέρωση (Κυριακή, 15 Μάιος 2022 20:37)

 

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το Πρόγραμμα Σπουδών (μεταβατικό) του μαθήματος της Φυσικής της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας της Γ’ τάξης Γενικού Λυκείου, το οποίο θα ισχύσει  από το σχολικό έτος 2022-2023.

Δείτε το ΦΕΚ εδώ

 

Σύνδεσμοι