Αρχική Σελίδα

Τα ΕΚΦΕ Αχαΐας συγχαίρουν όλους τους μαθητές μας που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και ιδιαίτερα το μαθητή Γάκη Διονύσιο του Πειραματικού Λυκείου Πατρών, που κατέκτησε το 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ και προκρίθηκε στην 3η φάση.

ΠΙΝΑΚΑΣ

 

Δήλωση συμμετοχής στη δράση ''Το πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης - 2019''

Φόρμα ΔΗΛΩΣΗΣ συμμετοχής

 

Το ΕΚΦΕ Αιγίου θα επισκεφθεί τα Γυμνάσια της αρμοδιότητάς του, μετά από συνεννόηση με το Διευθυντή του Σχολείου και τους διδάσκοντες μαθήματα Φυσικών Επιστημών, στο πλαίσιο των υποχρεώσεων και σύμφωνα με τον προγραμματισμό των εργαστηριακών δραστηριοτήτων που σας έχει αποσταλεί, βάσει των οδηγιών του Ι.Ε.Π. για το σχ έτος 2018-19.

Πρόκειται για εργαστηριακή άσκηση των μαθητών σε ομάδες, στη Φυσική της Γ Γυμνασίου (στο Σ.Ε.Φ.Ε. ή σε κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα) και στη Βιολογία στα Γυμνάσια που βρίσκονται στον ίδιο ή πλησίον των Λυκείων που έχουν Σ.Ε.Φ.Ε.

Η διάρκεια της κάθε δράσης είναι δύο διδακτικές ώρες και θα χρειαστεί κατάλληλη τροποποίηση του ωρολογίου προγράμματος.

file icon doc Φύλλο Εργασίας file icon ppt Οπτικό μικροσκόπιο

 

Ανακοινώθηκαν απο το Ι.Ε.Π. τα νέα Προγράμματα Σπουδών της Γ Λυκείου

file icon pdf Πρόγραμμα Σπουδών Φυσικής Γ Λυκείου

file icon pdf Πρόγραμμα Σπουδών Χημείας Γ Λυκείου

file icon pdf Πρόγραμμα Σπουδών Βιολογίας Γ Λυκείου

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 22 Φεβρουάριος 2019 20:42)

 

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Απόσπασμα Πρακτικού 47/11-10-2018 του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π.,
εγκρίνονται:

  • ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου "Αριστοτέλης" 2019 για τους/τις μαθητές/τριες των Α’, Β’, Γ’ τάξεων των Γυμνασίων της χώρας
  • ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου "Αριστοτέλης" 2019 για τους/τις μαθητές/τριες της Α’, Β’, Γ’ (α’ φάση) τάξης των Λυκείων, Γενικών και Επαγγελματικών, της χώρας
  • ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου "Αριστοτέλης" 2019 (β΄ φάση) για τους/τις μαθητές/τριες της Γ’ τάξης Λυκείου που θα πρωτεύσουν στην α’ φάση.

που διοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Αθηνών / Τμήμα Φυσικής και η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση.

Ο Πανελλήνιος μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου "Αριστοτέλης" 2019 και για τις τρεις τάξεις
του Λυκείου (Γενικού και Επαγγελματικού), καθώς και ο Πανελλήνιος μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου "Αριστοτέλης" 2019 και για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου θα διενεργηθούν στις 13 Απριλίου 2019, ημέρα Σάββατο και ώρα 9:30.
Οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο σχολείο τους, μέχρι την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019.
Τα σχολεία θα διαβιβάσουν στις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες ανήκουν, πίνακα
με τα ονόματα των ενδιαφερόμενων μαθητών/τριών.

file icon pdf egkyklios_diag_gymn-lyk_2019.pdf

 

Σύνδεσμοι