Αρχική Σελίδα Έργα - Συνεργασίες

 

Δημιουργός: Βασίλης Γαργανουράκης

 

Δημιουργός: Βασίλης Γαργανουράκης

 

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι και φίλοι,

μετά από προσπάθειες ετών φτάσαμε επιτέλους στην τελική ευθεία. Η ΠΑΝΕΚΦΕ, κατάφερε μετά από αδιάκοπες προσπάθειες του Δ.Σ. και τη συνδρομή Υπευθύνων ΕΚΦΕ ανά τη χώρα, να μετατρέψει σε πραγματικότητα κάτι που για πολλούς από εμάς ήταν μόνο .. όνειρο!

Από την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014 καταφθάνουν στην Αθήνα, δεκαμελείς και πλέον ομάδες, 26 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το EUSO_Athens 2014.

Οι τελετές έναρξης και λήξης θα μεταδοθούν ζωντανά από το σχολικό δίκτυο.

Περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο EUSO Athens 2014 ακριβώς δεξιά σας.

Ευχηθείτε μας ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο πρωτοφανές εγχείρημα !!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18 Μαρτίου 2014

Στην Αθήνα την περίοδο 30 Μαρτίου έως 6 Απριλίου θα διεξαχθεί η 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών ? EUSO 2014. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ), δηλαδή οι εκπαιδευτικοί των Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών που επιμορφώνουν τους καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης στην προσπάθεια τους για την ένταξη του πειράματος στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών.
Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές η Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, στα εργαστήρια της οποίας θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός και το Ίδρυμα Ευγενίδου. Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, της Περιφέρειας Αττικής και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών (European Union Science Olympiad ? EUSO) είναι ένας διαγωνισμός για μαθητές ηλικίας το πολύ 17 χρονών, από τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα μέλη κάθε ομάδας συνεργάζονται και αξιοποιούν τις δεξιότητες που διαθέτουν για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων μέσω πειραματικών μετρήσεων στη Φυσική, τη Χημεία και την Βιολογία.
Η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών έχει τρία ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει από τις Ολυμπιάδες Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας. Είναι ένας διαγωνισμός ,
Εργαστηριακός: τα θέματα είναι εργαστηριακές ασκήσεις,
Διεπιστημονικός: αξιοποιούνται οι γνώσεις στα τρία βασικά αντικείμενα των Φυσικών Επιστημών και
Ομαδοσυνεργατικός: συμμετέχουν σ? αυτόν τριμελείς ομάδες μαθητών.
Στους σκοπούς του διαγωνισμού περιλαμβάνονται η ένταξη του πειράματος στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών και η ανάδειξή του ως βασικό εργαλείο της επιστημονικής μεθόδου, η προώθηση της ομαδοσυνεργατικής μάθησης, η εξοικείωση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση προβλημάτων, η ανάδειξη της δημιουργικής σκέψης των μαθητών και η συμβολή στη δημιουργία της κοινής ταυτότητας του Ευρωπαίου πολίτη.

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...

Σύνδεσμοι