Αρχική Σελίδα Έργα - Συνεργασίες

ΕΚΦΕ Πατρών

file icon pdf Μοντέλο Μελέτης της Φωτοχημικής Ρύπανσης

file icon ppt Poster

 

ΕΚΦΕ Πατρών

file icon pdf Κινητική Μελέτη Καταλυτικής Αντίδρασης

Μικρομέθοδος Κινητικής Μελέτης Καταλυτικής Αντίδρασης με χρήση του Συτήματος MULTILOG-DbLab.

Διδακτική Εφαρμογή της στα Λύκεια

 

Με χάλκινο μετάλλιο διακρίθηκε η ομάδα του  2ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Αθηνών στην 9η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών που πραγματοποιήθηκε στην Τσεχία από τις 10 έως τις 16 Απριλίου.

Η ελληνική συμμετοχή σημείωσε την τρίτη υψηλότερη βαθμολογία στην Ευρώπη σε διαγωνισμό που αφορούσε γνώσεις σε μαθήματα φυσικών επιστημών, όπως φυσική χημεία και βιολογία αποσκοπώντας αφενός στην προώθηση της πειραματικής διδασκαλίας των εν λόγω επιστημών κι αφετέρου στην ουσιαστική ενασχόληση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία.


Στην Ολυμπιάδα συμμετείχαν 40 ομάδες από 20 χώρες και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ουγγαρία. Το ραντεβού των ευρωπαϊκών χωρών ανανεώθηκε για το 2012 όπου τη διοργάνωση θα φιλοξενήσει η Λιθουανία. Στη χώρα μας η αντίστοιχη διοργάνωση θα φιλοξενηθεί το 2014.

 

Σχετικά με τη θέση του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών στη διδασκαλία, καλό είναι να δούμε και τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο.

Ας αρχίσουμε λοιπόν!

 

Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011 διεξήχθη στο Γενικό Πειραματικό Λύκειο του Πανεπιστημίου Πατρών Ημερίδα Πειραματικών δραστηριοτήτων στη Φυσική και Βιολογία.

Στις δραστηριότητες συμμετείχαν 20 τριμελείς ομάδες μαθητών απο το Πειραματικό Λύκειο (19 ομάδες απο την Α και Β τάξη και μία ομάδα απο τη Γ τάξη). Δέκα (10) ομάδες διαγωνίστηκαν σε πειράματα Φυσικής και Βιολογίας , 1 ομάδα στη Βιολογία και εννέα (9) ομάδες στη Φυσική.

Η διαδικασία έγινε στο Εργαστήριο ΦΕ του Πειραματικού Λυκείου και στο Εργαστήριο ΦΕ του Πειραματικού Γυμνασίου.

Την ευθύνη της διοργάνωσης, τον εξοπλισμό των εργαστηρίων και το συντονισμό είχε ο Φυσικός κ. Γεώργιος Φύττας με τη στήριξη της Σχολικής Συμβούλου ΠΕ04 κ. Όλγας Χατζηκωντή, του Υπεύθυνου ΕΚΦΕ Πατρών κ. Θεόδωρου Φιλιππάκη και των συνεργατών του ΕΚΦΕ.

Δείτε στιγμιότυπα απο την Ημερίδα

 
Περισσότερα Άρθρα...

Σύνδεσμοι