Αρχική Σελίδα Έργα - Συνεργασίες

Η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση, συνδιοργανωτές των εν λόγω διαγωνισμών τροποποιούν τον τρόπο και τις ημερομηνίες διενέργειάς τους,  αποσκοπώντας αποκλειστικά σε ασφαλέστερη για την υγεία των μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών (και γονέων) διεξαγωγή τους.

Περισσότερες πληροφορίες file icon pdf epibebaiosi_YPETH_2022.pdf

 

Το επιμορφωτικό-ενημερωτικό υλικό για τις ανάγκες της συνάντησης, δημιούργησαν οι συνεργάτες του ΕΚΦΕ Αιγίου και του ΕΚΦΕ Πατρών

  • Για τη Βιολογία. η Αντωνία Ντρίνια, Βιολόγος MSc, MEd

Ενζυμικές Αντιδράσεις (Παρουσίαση με τα video)

Φύλλο Εργασίας

  • Για τη Χημεία ο Μιχάλης Σκαρμούτσος, Χημικός MSc

Παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα μιας αντίδρασης (Παρουσίαση και Φύλλο Εργασίας)

  • Για τη Φυσική ο Σταύρος Τελιτζίδης, ΕΚΦΕ Πατρών

Βιντεοσκοπημένα πειράματα Ηλεκτρομαγνητικής Επαγωγής

 

file icon pdf 2021-22 diagonismos peiramaton.pdf

 

Πρόσφατα τοποθετήθηκε στο κτίριο που στεγάζονται το ΕΚΦΕ Αιγίου και το 1ο ΓΕΛ Αιγίου, από τον Δρ Νικόλαο Μελή, Διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “TURNkey” του έργου Η-2020, σεισμογράφος χαμηλού κόστους όπως έγινε και σε άλλα Σχολεία του Αιγίου καθώς και σε δημόσια κτίρια.

Ο σεισμογράφος στο ΕΚΦΕ/1ο ΓΕΛ Αιγίου μέσω του δικτύου σχολείων είναι συνδεδεμένος σε πραγματικό χρόνο και παρακολουθείται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Θησείο, όπως και από το Εθνικό μας δίκτυο.

Εκτός από την ωφέλεια της λειτουργίας των συγκεκριμένων σεισμογράφων χαμηλού κόστους με την καταγραφή της σεισμικότητας, θα υπάρξει εκπαιδευτικό όφελος με την ανάπτυξη και υλοποίηση σχετικών προγραμμάτων, τη διάδοση και έγκυρη ενημέρωση των μαθητών λόγω της τοπικής σεισμικής ιδιαιτερότητας, την επαφή των μαθητών με τα συστήματα συγχρονικής λήψης και απεικόνισης, τη δυνατότητα επικοινωνίας με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του δικτύου αλλά και σε άλλες δράσεις. Η όλη προσπάθεια γίνεται πάντα εθελοντικά και έχει ως στόχο την “Εισαγωγή της Σεισμολογίας στο Σχολείο”.

Πρώτη καταγραφή του τοπικού σεισμού της 15ης Δεκεμβρίου 2021

 

 

Ποια είναι η αναβράζουσα σύνθεση των δισκίων; Γιατί αναβιβάζουν; Πως παρασκευάζονται;

file icon pdf Αναβράζοντες Κόκκοι

 
Περισσότερα Άρθρα...

Σύνδεσμοι