Αρχική Σελίδα Έργα - Συνεργασίες

 

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, διεξήχθη με επιτυχία η τοπική φάση της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών (EOES) 2023 με την συμμετοχή τριμελών μαθητικών ομάδων  από τα ΓΕΛ ευθύνης των  ΕΚΦΕ Πατρών και Αιγίου.

Στην οργάνωση του διαγωνισμού συντέλεσαν καθοριστικά ,οι Συνεργάτες των ΕΚΦΕ με τις πολυήμερες προσπάθειες πειραματικών δοκιμών, μελέτης και συγγραφής εργαστηριακών ασκήσεων καθώς και Συνάδελφοι ΠΕ04 σε εθελοντική βάση.

Οι υπεύθυνοι των ΕΚΦΕ Αχαΐας ,συγχαίρουμε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό και τους Συναδέλφους των ΓΕΛ Αχαΐας, που καθ' υπέρβαση των τυπικών τους υποχρεώσεων, προετοίμασαν άριστα τους Διαγωνιζόμενους.

Τα αποτελέσματα του τοπικού Διαγωνισμού ,θα σταλούν στα Σχολεία το συντομότερο δυνατόν.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε ενημέρωση.

Οι Υπεύθυνοι των ΕΚΦΕ

Ανδρέας Νιώτης

Μιχαήλ Σκαρμούτσος

 

 

Η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση, συνδιοργανωτές των εν λόγω διαγωνισμών τροποποιούν τον τρόπο και τις ημερομηνίες διενέργειάς τους,  αποσκοπώντας αποκλειστικά σε ασφαλέστερη για την υγεία των μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών (και γονέων) διεξαγωγή τους.

Περισσότερες πληροφορίες file icon pdf epibebaiosi_YPETH_2022.pdf

 

Το επιμορφωτικό-ενημερωτικό υλικό για τις ανάγκες της συνάντησης, δημιούργησαν οι συνεργάτες του ΕΚΦΕ Αιγίου και του ΕΚΦΕ Πατρών

  • Για τη Βιολογία. η Αντωνία Ντρίνια, Βιολόγος MSc, MEd

Ενζυμικές Αντιδράσεις (Παρουσίαση με τα video)

Φύλλο Εργασίας

  • Για τη Χημεία ο Μιχάλης Σκαρμούτσος, Χημικός MSc

Παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα μιας αντίδρασης (Παρουσίαση και Φύλλο Εργασίας)

  • Για τη Φυσική ο Σταύρος Τελιτζίδης, ΕΚΦΕ Πατρών

Βιντεοσκοπημένα πειράματα Ηλεκτρομαγνητικής Επαγωγής

 

file icon pdf 2021-22 diagonismos peiramaton.pdf

 

Πρόσφατα τοποθετήθηκε στο κτίριο που στεγάζονται το ΕΚΦΕ Αιγίου και το 1ο ΓΕΛ Αιγίου, από τον Δρ Νικόλαο Μελή, Διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “TURNkey” του έργου Η-2020, σεισμογράφος χαμηλού κόστους όπως έγινε και σε άλλα Σχολεία του Αιγίου καθώς και σε δημόσια κτίρια.

Ο σεισμογράφος στο ΕΚΦΕ/1ο ΓΕΛ Αιγίου μέσω του δικτύου σχολείων είναι συνδεδεμένος σε πραγματικό χρόνο και παρακολουθείται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Θησείο, όπως και από το Εθνικό μας δίκτυο.

Εκτός από την ωφέλεια της λειτουργίας των συγκεκριμένων σεισμογράφων χαμηλού κόστους με την καταγραφή της σεισμικότητας, θα υπάρξει εκπαιδευτικό όφελος με την ανάπτυξη και υλοποίηση σχετικών προγραμμάτων, τη διάδοση και έγκυρη ενημέρωση των μαθητών λόγω της τοπικής σεισμικής ιδιαιτερότητας, την επαφή των μαθητών με τα συστήματα συγχρονικής λήψης και απεικόνισης, τη δυνατότητα επικοινωνίας με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του δικτύου αλλά και σε άλλες δράσεις. Η όλη προσπάθεια γίνεται πάντα εθελοντικά και έχει ως στόχο την “Εισαγωγή της Σεισμολογίας στο Σχολείο”.

Πρώτη καταγραφή του τοπικού σεισμού της 15ης Δεκεμβρίου 2021

 

 
Περισσότερα Άρθρα...

Σύνδεσμοι