Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018, ο Πανελλήνιος διαγωνισμός EUSO 2018.

Στην Αθήνα συμμετείχαν 40 τριμελείς ομάδες Λυκείων της Νότιας Ελλάδος και στη Θεσσαλονίκη, 27 τριμελείς ομάδες Λυκείων της Βόρειας Ελλάδος.

Στην τελετή απονομής επαίνων σε όλους τους μαθητές των ομάδων απενεμήθησαν στην τελετή που έγινε στο Ευγενίδειο Ίδρυμα την Κυριακή 28 Ιανουαρίου.

Στιγμιότυπα από το διαγωνισμό μπορείτε να δείτε στο https://youtu.be/i0gDDer1paA

Η ομάδα που κατέλαβε την 1η θέση στη Νότια Ελλάδα είναι το Λύκειο Κιάτου και από τη Βόρεια Ελλάδα το Λύκειο Καρδίτσας !

Δυο Σχολεία από την ""επαρχία" λοιπόν, θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό που θα γίνει στη Λουμπλιάνα.

Τους ευχόμαστε ..... με το χρυσό να γυρίσουν !

Επίσης η ΠΑΝΕΚΦΕ θα διοργανώσει το 1ο θερινό σχολείο τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους με τη χορηγία των Ελληνικών Πετρελαίων. Στο σχολείο θα συμμετάσχουν ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΆ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΥΠΟΧΡΈΩΣΗ οι μαθητές των πέντε πρώτων ομάδων της Νότιας Ελλάδος και οι μαθητές των τριών πρώτων ομάδων της Βόρειας Ελλάδος.

Οι Συνάδελφοι που προετοίμασαν-συνόδευσαν του μαθητές στον Πανελλήνιο διαγωνισμό, μπορούν να δουν τα γραπτά απευθυνόμενοι στο αντίστοιχο ΕΚΦΕ.

Τα θέματα και ο τρόπος βαθμολόγησης είναι στο http://panekfe.gr/euso/docs

 

Μετά απο την ολοκλήρωση των τοπικών διαγωνσιμών EUSO 2018, που διεξήχθησαν απο το ΕΚΦΕ Αιγίου και απο το ΕΚΦΕ Πατρών, οι τριμελείς ομάδες (μια απο κάθε ΕΚΦΕ) που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών σπο τις τρεις επι μέρους πειραματικές δοκιμασίες, είναι:

Απο το ΕΚΦΕ Αιγίου, η ομάδα του 2ου ΓΕΛ Αιγίου

Απο το ΕΚΦΕ Πατρών, η ομάδα του Π.Π.Λ.Π (Πρότυπο Λάγγουρα)

Οι δυο ομάδες θα συμμετάσχουν στον Πανεελήνιο διαγωνισμό Νοτίου Ελλάδος στις 27 Ιανουαρίου 2018 στην Αθήνα.

Οι Υπεύθυνοι των ΕΚΦΕ εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στην τοπική φάση του διαγωνισμού και ιδιαιτέρως στου Συναδέλφους που τους προετοίμασαν.

Ευχαριστούμε επίσης τους Σχολικούς Συμβούλους ΠΕ04 κ. Παύλο Σινιγάλια και κ. Όλγα Χατζηκωντή και τους Συνεργάτες των ΕΚΦΕ,  για την πολύτιμη βοήθεια και τη συνεργασία.

Είκαστε στη διάθεση των Συναδέλφων που επιθυμούν να ενημερωθούν για τις επιδόσεις των μαθητών τους.

.... και του χρόνου !

 

Με τη συμμετοχή των 12 τριμελών μαθητικών ομάδων Λυκείων του Νομού Αχαΐας, διεξήχθη το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017, ο τοπικός διαγωνισμός για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών EUSO 2018, στο ΣΕΦΕ του 1ου ΓΕΛ Πατρών και στο ΣΕΦΕ του 1ου ΓΕΛ Αιγίου για τα Σχολεία αρμοδιότητας των ΕΚΦΕ Πατρών και Αιγίου αντίστοιχα.

Οι μαθητές της  κάθε ομάδας συνεργάστηκαν στις πειραματικές δοκιμασίες ΦΥΣΙΚΗΣ, ΧΗΜΕΙΑΣ και ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού.

Δείτε το περιεχόμενο των πεοραματικών δοκιμασιών και στιγμιότυπα απο το διαγωνισμό.

Πειραματικές δοκιμασίες

ΦΥΣΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑ

Στιγμιότυπα απο το διαγωνισμό

Λειοτρίβηση  .... κιμωλίας σε γουδί, κοινώς στούμπισμα ! (video με ήχο)

Στιγμιότυπα (Fotos)

Η ομάδα που θα συγκεντρώσει την υψηλότερη συνολική βαθμολογία απο το ΕΚΦΕ Αιγίου καθώς και μια απο το ΕΚΦΕ Πατρών θα συμετάσχει στον Πανελλήνιο διαγωνισμό της Νότιας Ελλάδας στις 27 Ιανουαρίου 2018 στην Αθήνα.

Τέλος μια ομάδα απο τη Νότια Ελλάδα και μια ομάδα απο τη Βόρεια Ελλάδα, θα συμμετάσχουν στην Πανευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών (EUSO 2018) που θα γίνει στη Ljubljana της Σλοβενίας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, είμαστε στη διάθεσή σας.

ΕΚΦΕ Αχαΐας

 

Αποτελέσματα Πανελλήνιου Διαγωνισμού Νότιας Ελλάδος -  EUSO 2017

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 διεξήχθη στο ΕΚΦΕ Αγίων Αναργύρων, η Πανελλήνια φάση για τη Νότια Ελλάδα, της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών EUSO 2017 με τη συμμετοχή 45 τριμελών ομάδων που προέκυψαν από τους τοπικούς διαγωνισμούς στα κατά τόπους ΕΚΦΕ. Πανελλαδικά είχαν συμμετάσχει στην τοπική φάση του διαγωνισμού περισσότεροι από 1200 μαθητές.

Οι μαθητικές ομάδες διαγωνίστηκαν πειραματικά στη Φυσική, τη Χημεία και τη Βιολογία.

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 σε ειδική τελετή στο  Ευγενίδειο Ίδρυμα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα και έγινε η απονομή των επαίνων σε όλους τους μαθητές και των βραβείων στις τρεις πρώτες ομάδες.

Τα ΕΚΦΕ Αχαΐας είναι στην ευχάριστη θέση να γνωστοποιήσουν στην εκπαιδευτική κοινότητα Αχαΐας ότι μεταξύ των 45 μαθητικών ομάδων, κατέλαβαν  την τιμητική 15 και 16 θέση οι ομάδες του  1ου ΓΕΛ Αιγίου και ΓΕΛ Καστριστσίου αντίστοιχα, αλλά και την εξαιρετική επίδοση της ομάδας του ΓΕΛ Κάτω Αχαΐας που κατέλαβε την 2η θέση.

Επίσης το 1ο ΓΕΛ Αιγίου είχε τον τρίτο καλύτερο βαθμό στη Βιολογία.

Συγχαρητήρια σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς που βοήθησαν με τον πιο πρόσφορο τρόπο.

? και του χρόνου ακόμα ψηλότερα !

ΕΚΦΕ Αχαΐας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ απο τον ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΝΟΤΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ απο τη ΒΡΑΒΕΥΣΗ στο ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ

 

Διεξήχθη με επιτυχία ο τοπικός διαγωνισμός EUSO 2017 και απο τα δυο ΕΚΦΕ Αχαΐας.

Δείτε τα θέματα του διαγωνισμού (ΕΚΦΕ Αιγίου)

ΦΥΣΙΚΗ

ΧΗΜΕΙΑ

ΒΙΟΛΟΓΙΑ

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Δείτε τα θέματα του διαγωνισμού (ΕΚΦΕ Πάτρας)

ΦΥΣΙΚΗ_ΧΗΜΕΙΑ_ΒΙΟΛΟΓΙΑ

Τα ΕΚΦΕ Αχαΐας συγχαίρουν τις μαθήτριες και τους μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και ευχαριστούν τους Συναδέλφους Εκπαιδευτικούς που βοήθησαν στην προετοιμασία.

.... και του χρόνου !

 
Περισσότερα Άρθρα...

Σύνδεσμοι