Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, διεξήχθη με επιτυχία η τοπική φάση της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών (EOES) 2023 με την συμμετοχή τριμελών μαθητικών ομάδων  από τα ΓΕΛ ευθύνης των  ΕΚΦΕ Πατρών και Αιγίου.

Στην οργάνωση του διαγωνισμού συντέλεσαν καθοριστικά ,οι Συνεργάτες των ΕΚΦΕ με τις πολυήμερες προσπάθειες πειραματικών δοκιμών, μελέτης και συγγραφής εργαστηριακών ασκήσεων καθώς και Συνάδελφοι ΠΕ04 σε εθελοντική βάση.

Οι υπεύθυνοι των ΕΚΦΕ Αχαΐας ,συγχαίρουμε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό και τους Συναδέλφους των ΓΕΛ Αχαΐας, που καθ' υπέρβαση των τυπικών τους υποχρεώσεων, προετοίμασαν άριστα τους Διαγωνιζόμενους.

Τα αποτελέσματα του τοπικού Διαγωνισμού ,θα σταλούν στα Σχολεία το συντομότερο δυνατόν.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε ενημέρωση.

Οι Υπεύθυνοι των ΕΚΦΕ

Ανδρέας Νιώτης

Μιχαήλ Σκαρμούτσος

 

 

Η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στην Τελετή Βράβευσης του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πειραμάτων (EUSO 2020) Νότιας Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ευγενίδειο Ίδρυμα. Ελπίζουμε οτι η παρουσία της κυρίας Υπουργού στη βράβευση για τον διαγωνισμό πειραμάτων που οργάνωσε η ΠΑΝΕΚΦΕ, να υποδηλώνει την αναβάθμιση της εργαστηριακής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση!

Στιγμιότυπα από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πειραμάτων (EUSO 2020) Νότιας Ελλάδας που έγινε στις 25/1/2020 στο ΕΚΦΕ Αγ. Αναργύρων. ΕΔΩ και ΕΔΩ (Νέο)

ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΕUSO 2020

file icon pdf EUSO 2020_Notias Elladas_Physics.pdf

file icon pdf EUSO 2020_Notias Elladas_Chemistry.pdf

file icon pdf EUSO 2020_Notias Elladas_Biology.pdf

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μέτρηση Ηλιακής Ακτινοβολίας , ΓΕΛ Καλαβρύτων

 

Ολοκληρώθηκε η βαθμολόγηση των πειραματικών δοκιμασιών της πρώτης φάσης της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών EUSO 2020, που διεξήχθη το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, στο ΕΚΦΕ Πατρών και στο ΕΚΦΕ Αιγίου.

 

Από κάθε ΕΚΦΕ, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, προκρίνεται για την Πανελλήνια φάση    που θα διεξαχθεί στην Αθήνα  το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 στο ΕΚΦΕ Αγίων Αναργύρων (Πίνδου-Δαβάκη 20, 13561 Άγιοι Ανάργυροι), από μία τριμελής ομάδα.

 

Η ομάδα που προκρίνεται από το ΕΚΦΕ Πατρών είναι, το 7ο ΓΕΛ Πατρών

Η ομάδα που προκρίνεται απο το ΕΚΦΕ Αιγίου είναι, το ΓΕΛ Καλαβρύτων


Τα ΕΚΦΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ του ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ που αφιέρωσαν πολύτιμο προσωπικό χρόνο για την προετοιμασία των μαθητών ΟΛΩΝ των ομάδων που συμμετείχαν είτε στις ενδοσχολικές διεργασίες επιλογής είτε στη διοργάνωση του διαγωνισμού.

 

Επίσης ευχαριστούν τους ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ των ΕΚΦΕ για τις πολυήμερες προσπάθειες δοκιμών των πειραματικών δοκιμασιών, συγγραφής των Εργαστηριακών Ασκήσεων κλπ.

Τέλος ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΝ τους μαθητές ΟΛΩΝ των ομάδων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και ιδιαίτερα τους μαθητές των ομάδων που διακρίθηκαν, στους οποίους ευχόμαστε καλή συνέχεια στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό!


Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε ενημέρωση

 

Διεξήχθη με επιτυχία η τοπική φάση της Πανευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών EUSO 2020, με τη συμμετοχή των τριμελών ομάδων πέντε ΓΕΛ στο ΕΚΦΕ Αιγίου και έξι ΓΕΛ στο ΕΚΦΕ Πατρών.

Στην οργάνωση του διαγωνισμού συνετέλεσαν καθοριστικά οι συνεργάτες των ΕΚΦΕ και Συνάδελφοι ειδικοτήτων ΠΕ04, σε εθελοντική βάση.

Οι Υπεύθυνοι των ΕΚΦΕ Αχαΐας συγχαίρουν  όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στις ενδοσχολικές διαδικασίες επιλογής της τριμελούς ομάδας του κάθε Σχολείου, ιδιαιτέρως τους μαθητές των ομάδων που προκρίθηκαν και συμμετείχαν στον τοπικό διαγωνισμό, αλλά και τους Συναδέλφους που καθ υπέρβαση των τυπικών τους υποχρεώσεων προετοίμασαν τους μαθητές.

Οι πειραματικές δοκιμασίες που ζητήθηκαν από τις μαθητικές ομάδες, είναι:


ΦΥΣΙΚΗ

ΧΗΜΕΙΑ

ΒΙΟΛΟΓΙΑ

... και του χρόνου !

Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν στα Σχολεία το συντομότερο δυνατόν.

Από κάθε ΕΚΦΕ θα προκριθεί μια ομάδα που θα συμμετάσχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό.

 

Διεξήχθη με επιτυχία το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019 ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός EUSO 2019, Βόρειας και Νότιας Ελλάδος. Στο διαγωνισμό της Νότιας Ελλάδος συμμετείχαν 39 τριμελείς ομάδες από ισάριθμα Σχολεία.

Συγχαίρουμε τους μαθητές των δυο ομάδων (ΠΠΛ Πατρών και 1ου ΓΕΛ Αιγίου) για τη συμμετοχή τους, ιδιαίτερα όμως τους μαθητές του ΠΠΛ Πατρών για την κατάταξή τους στην δεκάδα.

file icon pdf EUSO_2019_Phys.pdf file icon pdf EUSO 2019_scoring sheet.pdf

 
Περισσότερα Άρθρα...

Σύνδεσμοι