Αρχική Σελίδα

Ομάδα Ελλήνων εκπαιδευτικών κέρδισε βραβεία και διακρίσεις στο πανευρωπαϊκό φεστιβάλ «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο ? Ευρώπη» (Science onStage ? Europe), που έγινε στο Queen Mary University στο Λονδίνο, από 17 έως 20 Ιουνίου 2015.
Το φεστιβάλ ήταν η κεντρική εκδήλωση του προγράμματος «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο ? Ευρώπη» (Science on Stage ? Europe), που διαρκεί από τον Απρίλιο 2013 μέχρι τον Αύγουστο 2015. Το πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων «Physics on Stage» και «Science on Stage».Στις εκδηλώσεις του προγράμματος, από την έναρξή του, το 2000, έως σήμερα, έχουν συμμετάσχει 100.000 καθηγητές  και επιμορφωτές καθηγητών από 24 ευρωπαϊκές χώρες* και τον Καναδά. Το πρόγραμμα «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο ? Ευρώπη» (Science on Stage ? Europe) έχει στόχο την αντιμετώπιση του επιστημονικού αλφαβητισμού και την προσέλκυση των νέων στις Φυσικές Επιστήμες.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που επεξεργάζονται και παρουσιάζουν πρωτότυπες ιδέες, νέες μεθόδους διδασκαλίας και πειραματικές κατασκευές που αναζωογονούν τα μαθήματα των Φυσικών Επιστημών στα σχολεία. Κατά την διάρκεια του προγράμματος, που συντονίζεται σε κάθε χώρα από μια εθνική επιτροπή, γίνονται διάφορες εκδηλώσεις και οι καλύτερες προτάσεις επιλέγονται για να συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ. Στη κεντρική Ελληνική εκδήλωση, στις 7 και 8 Νοεμβρίου 2014 στο Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω, σε Πανελλήνιο διαγωνισμό, που οργανώθηκε από το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Αιγάλεω και την Ελληνική Συντονιστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Οι Φυσικές Επιστήμες στο Προσκήνιο ? Ευρώπη» (Science on Stage ? Europe), επελέγησαν οι 11 καλύτερες κατασκευές μεταξύ 180 συμμετοχών.
Στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ, που φέτος είχε θέμα «Διαφωτίζοντας την εκπαίδευση των Φυσικών Επιστημών» («Illuminating Science Education»), οι Έλληνες εκπαιδευτικοί συμμετείχαν, μαζί με 400 συναδέλφους τους από 24 άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και τον Καναδά *, σε συμπόσια και επιδείξεις των κατασκευών τους. Η εργασία με θέμα:

«Το οπτικό σύστημα του οφθαλμού»,
των Μαργαρίτη Αντωνίου και Μαράκη Γεωργίου

κέρδισε το δεύτερο Ευρωπαϊκό Βραβείο Διδασκαλίας Φυσικών Επιστημών στην κατηγορία «Η Επιστήμη και ο Βιώσιμος Κόσμος μας» (Science and Our Sustainable World) που διαγωνίσθηκε. Βίντεο της εργασίας παρουσιάζεται στην διεθνή ιστοσελίδα του προγράμματος στην διεύθυνση: http://www.science-on-stage.eu/page/display/4/14/0/festival-2015 και στη διεύθυνση: http://www.scienceonstage.otg.uk/exhibition2015/index.html

 

Σύνδεσμοι