Αρχική Σελίδα Έργα - Συνεργασίες

...συνδέοντας τη Φυσική Λυκείου με την πραγματικότητα !

Μετάφραση από το πρωτότυπο και νοηματική απόδοση στα Ελληνικά

(Ματούλα Γιανναρέλη-Γιώργος Ζησιμόπουλος)

file icon pdf Breathtaking Physics_1.pdf

Cite as: Phys. Teach. 58, 150 (2020); https://doi.org/10.1119/1.5145400

Published Online: 19 February 2020

Trevor C. Lipscombe, and Carl E. Mungan

 

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Απόσπασμα Πρακτικού 41/10-10-2019 του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., εγκρίνουμε:

1.  τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου "Αριστοτέλης" 2020 για τους/τις μαθητές/τριες των Α?, Β?, Γ? τάξεων των Γυμνασίων της χώρας

2. τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Λυκείου "Αριστοτέλης" 2020 για τους/τις μαθητές/τριες της Α?, Β?, Γ? (α? φάση) τάξης των Λυκείων, Γενικών και Επαγγελματικών, της χώρας

3. τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Λυκείου "Αριστοτέλης" 2020 (β΄ φάση) για τους/τις μαθητές/τριες της Γ? τάξης Λυκείου που θα πρωτεύσουν στην α? φάση. που διοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Αθηνών / Τμήμα Φυσικής και η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση.

Ο Πανελλήνιος μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου "Αριστοτέλης" 2020 και για τις τρεις τάξεις του Λυκείου (Γενικού και Επαγγελματικού), καθώς και ο Πανελλήνιος μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου "Αριστοτέλης" 2020 και για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου θα διενεργηθούν στις 07 Μαρτίου 2020, ημέρα Σάββατο και ώρα 9:30.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο σχολείο τους, μέχρι την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020. ...... περισσότερα ΕΔΩ

Δηλώσεις συμμετοχής .... ΕΔΩ

 

Η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στην Τελετή Βράβευσης του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πειραμάτων (EUSO 2020) Νότιας Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ευγενίδειο Ίδρυμα. Ελπίζουμε οτι η παρουσία της κυρίας Υπουργού στη βράβευση για τον διαγωνισμό πειραμάτων που οργάνωσε η ΠΑΝΕΚΦΕ, να υποδηλώνει την αναβάθμιση της εργαστηριακής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση!

Στιγμιότυπα από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πειραμάτων (EUSO 2020) Νότιας Ελλάδας που έγινε στις 25/1/2020 στο ΕΚΦΕ Αγ. Αναργύρων. ΕΔΩ και ΕΔΩ (Νέο)

ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΕUSO 2020

file icon pdf EUSO 2020_Notias Elladas_Physics.pdf

file icon pdf EUSO 2020_Notias Elladas_Chemistry.pdf

file icon pdf EUSO 2020_Notias Elladas_Biology.pdf

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μέτρηση Ηλιακής Ακτινοβολίας , ΓΕΛ Καλαβρύτων

 

Ολοκληρώθηκε η βαθμολόγηση των πειραματικών δοκιμασιών της πρώτης φάσης της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών EUSO 2020, που διεξήχθη το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, στο ΕΚΦΕ Πατρών και στο ΕΚΦΕ Αιγίου.

 

Από κάθε ΕΚΦΕ, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, προκρίνεται για την Πανελλήνια φάση    που θα διεξαχθεί στην Αθήνα  το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 στο ΕΚΦΕ Αγίων Αναργύρων (Πίνδου-Δαβάκη 20, 13561 Άγιοι Ανάργυροι), από μία τριμελής ομάδα.

 

Η ομάδα που προκρίνεται από το ΕΚΦΕ Πατρών είναι, το 7ο ΓΕΛ Πατρών

Η ομάδα που προκρίνεται απο το ΕΚΦΕ Αιγίου είναι, το ΓΕΛ Καλαβρύτων


Τα ΕΚΦΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ του ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ που αφιέρωσαν πολύτιμο προσωπικό χρόνο για την προετοιμασία των μαθητών ΟΛΩΝ των ομάδων που συμμετείχαν είτε στις ενδοσχολικές διεργασίες επιλογής είτε στη διοργάνωση του διαγωνισμού.

 

Επίσης ευχαριστούν τους ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ των ΕΚΦΕ για τις πολυήμερες προσπάθειες δοκιμών των πειραματικών δοκιμασιών, συγγραφής των Εργαστηριακών Ασκήσεων κλπ.

Τέλος ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΝ τους μαθητές ΟΛΩΝ των ομάδων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και ιδιαίτερα τους μαθητές των ομάδων που διακρίθηκαν, στους οποίους ευχόμαστε καλή συνέχεια στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό!


Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε ενημέρωση

 

Διεξήχθη με επιτυχία η τοπική φάση της Πανευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών EUSO 2020, με τη συμμετοχή των τριμελών ομάδων πέντε ΓΕΛ στο ΕΚΦΕ Αιγίου και έξι ΓΕΛ στο ΕΚΦΕ Πατρών.

Στην οργάνωση του διαγωνισμού συνετέλεσαν καθοριστικά οι συνεργάτες των ΕΚΦΕ και Συνάδελφοι ειδικοτήτων ΠΕ04, σε εθελοντική βάση.

Οι Υπεύθυνοι των ΕΚΦΕ Αχαΐας συγχαίρουν  όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στις ενδοσχολικές διαδικασίες επιλογής της τριμελούς ομάδας του κάθε Σχολείου, ιδιαιτέρως τους μαθητές των ομάδων που προκρίθηκαν και συμμετείχαν στον τοπικό διαγωνισμό, αλλά και τους Συναδέλφους που καθ υπέρβαση των τυπικών τους υποχρεώσεων προετοίμασαν τους μαθητές.

Οι πειραματικές δοκιμασίες που ζητήθηκαν από τις μαθητικές ομάδες, είναι:


ΦΥΣΙΚΗ

ΧΗΜΕΙΑ

ΒΙΟΛΟΓΙΑ

... και του χρόνου !

Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν στα Σχολεία το συντομότερο δυνατόν.

Από κάθε ΕΚΦΕ θα προκριθεί μια ομάδα που θα συμμετάσχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό.

 
Περισσότερα Άρθρα...

Σύνδεσμοι