Αρχική Σελίδα Έργα - Συνεργασίες

Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων ΕΚΦΕ (ΠΑΝΕΚΦΕ) θεωρεί σημαντική τη στήριξη του τρόπου με τον οποίο διδάσκεται το μάθημα της Φυσικής Α Γυμνασίου που αποτελεί το θεμέλιο για την εισαγωγή της πειραματικής διαδικασίας στην καθημερινή εκπαιδευτική πρακτική.

Στόχος του παρακάτω ερωτηματολογίου είναι η συγκρότηση στρατηγικών που ως στόχο θα έχουν την ένταξη της εργαστηριακής δραστηριότητας στην καθημερινή πρακτική. Οι στρατηγικές αυτές θα έχουν πιθανώς να κάνουν με τη βελτίωση-αναπροσαρμογή του βιβλίου, με την υιοθέτηση εναλλακτικών φύλλων εργασίας, με την παροχή αρωγής από διάφορους φορείς e-yliko, Πανεπιστήμια, ΙΕΠ, Ε.Κ.Φ.Ε , εκπαιδευτικά δίκτυα, με το σχεδιασμό επιμορφωτικών συναντήσεων κλπ.

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ: ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 (12:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ)

Παρακαλούμε τους εκπαιδευτικούς που δίδαξαν το μάθημα της Φυσικής Α Γυμνασίου τη φετινή χρονιά, να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν (κουμπί «Υποβολή» στο τέλος) την πιο κάτω φόρμα ανώνυμα.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Για οποιεσδήποτε παρατηρήσεις είμαστε στη διάθεση σας.

Για το ΔΣ της ΠΑΝΕΚΦΕ

Γιώργος Ζησιμόπουλος

 

Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 10 Μαΐου, ο αγώνας επιστημονικού και τεχνολογικού πολιτισμού ? GrandPrix ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ_2014, με τη συνεργασία των Σχολικών Συμβούλων ΠΕ04 και δομών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας (ΕΚΦΕ, ΚΕΠΛΗΝΕΤ, ΚΕΣΥΠ, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση).

Ο αγώνας έγινε σε δύο φάσεις, ενδοσχολικός με τη συμμετοχή πλέον των 1000 μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και τελικός, στο σχολικό συγκρότητμα 1ο-6ο Γυμνάσιο Πατρών,  με τη συμμετοχή τριμελών ομάδων από 26 Γυμνάσια και 21 Λύκεια.

Επιδίωξη του αγώνα ήταν μέσω του περιεχομένου και της δομής των ερωτήσεων να αναδειχθεί η αξία της κουλτούρας των Φυσικών Επιστημών, να καλλιεργηθεί η ικανότητα συνεργασίας και η άμιλλα μεταξύ των μαθητών.

Στους μαθητές τέθηκαν ερωτήσεις για την οικολογία, για τις τελευταίες επιστημονικές κατακτήσεις της βιολογίας, για τις τεχνολογίες αιχμής που εμπνέονται από τη βιολογική γνώση και για τον τρόπο ζωής που προάγει την υγεία.

Παρευρέθησαν και απένειμαν  τα μετάλλια  οι Σχολικοί Σύμβουλοι ΠΕ04 καθώς  και η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας η οποία παρείχε αμέριστη στήριξη στην όλη διοργάνωση των αγώνων.

Νικητές ήταν ΟΛΟΙ, τα μετάλλια όπως κατέκτησαν:

ΓΥΜΝΑΣΙΑ

3ο Γυμνάσιο Αιγίου, ΧΡΥΣΟ

4ο Γυμνάσιο Πατρών, ΑΡΓΥΡΟ

Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Πατρών, ΧΑΛΚΙΝΟ

ΛΥΚΕΙΑ

5ο Γενικό Λύκειο Πατρών, ΧΡΥΣΟ

1ο Γενικό Λύκειο Πατρών, ΑΡΓΥΡΟ

Γενικό Λύκειο Καλαβρύτων, ΧΑΛΚΙΝΟ


Δοκιμασία-Αγώνες ΛΥΚΕΙΩΝ file icon pdf GP14 Telikos Lyceum.pdf

Δοκιμασία-Αγώνες ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ file icon pdf GP14 Telikos Gymnasium.pdf

 

Οι αγώνες διοργανώνονται απο τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας/ΕΚΦΕ Αχαΐας και τους Σχολικούς Συμβούλους ΠΕ04 με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών των Σχολείων της Αχαΐας, για τρίτη χρονιά.

Ο σκπός είναι να αναδειχθεί η σημασία των Φυσικών Επιστημών για την ποιότητα της ζωής, την κοινωνική ευημερία και την αειφόρο ανάπτυξη.

Στους ενδοσχολικούς αγώνες συμμετείχαν 26 Γυμνάσια και 21 Λύκεια.

Οι νικήτριες ομάδες θα συναντηθούν το Σάββατο 10 Μαΐου στον τελικό!

Τα ΕΚΦΕ σας προσκαλούν να παρευρεθείτε για να εμψυχώσετε τα παιδιά μας !!!

file icon pdf ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

file icon pdf ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ενδοσχολικοί Γυμνασίων

Ενδοσχολικοί Λυκείων

 

Η Δ/νση Δευτ/μιας Εκπ/σης Αχαΐας / ΕΚΦΕ Αχαΐας,  σας ευχαριστούν που τιμήσατε με την παρουσία σας την ΗΜΕΡΙΔΑ «Μουσική-Ήχος-Φυσική» που οργανώθηκε ως κεντρική εκδήλωση της έκθεσης «Οι Ορίζοντες της Φυσικής» στο πλαίσιο του «Εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων» & της «Παγκόσμιας Ημέρας ευαισθητοποίησης κατά του θορύβου» και συνδιοργανώθηκε με
το  Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και το Γαλλικό Ινστιτούτο (Παράρτημα Πάτρας).

Η έκθεση θα λειτουργεί απο 28 Απριλίου μέχρι 28 Νοεμβρίου 2014 και απευθύνεται κυρίως σε μαθητές της Δευτ/μιας και της Πρωτ/μιας Εκπ/σης, κατάλληλα διαφοροποιούμενη.

Έχει σκοπό να προκαλέσει και να καλλιεργήσει την περιέργεια των μαθητών με κατάλληλα επιλεγμένη συμμετοχική διαδικασία διαλόγου και δράσεων.

file icon pdf ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

 
Περισσότερα Άρθρα...

Σύνδεσμοι