Αρχική Σελίδα Έργα - Συνεργασίες

Το 2015, η Διεθνής Ομάδα Εκλαΐκευσης Φυσικής Σωματιδίων (International Particle Physics Outreach Group, IPPOG) διοργανώνει τα MASTERCLASSES 2015 από 26 Φεβρουάριου - 2 Απριλίου 2015, όπου κάθε ημέρα θα συμμετέχουν έως και πέντε Πανεπιστήμια/Ερευνητικά Ιδρύματα.

Η Ελληνική Ομάδα Εκλαΐκευσης, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) και τα κατά τόπους Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ), συντονίζει και το 2015 το Ελληνικό τμήμα αυτής της διοργάνωσης. Και εφέτος συμμετέχουν τα Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Κρήτης το ΕΜΠ και το Ερευνητικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών "Δημόκριτος".

Όπως κάθε χρόνο, μια ημέρα είναι αφιερωμένη σε Καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης. Για την Ελλάδα, τμήμα Καθηγητών διοργανώνει το ΕΜΠ.

Το Ελληνικό πρόγραμμα για το 2015 είναι:

http://panekfe.gr/panekfe/press/286-masterclasses2015


 

Ο πανελλήνιος διαγωνισμός για τα ΕΚΦΕ της Νότιας Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στο ΕΚΦΕ Αιγάλεω, (6ο ΓΕΛ Αιγάλεω Μίνωος & Προόδου(ΤΕΙ Πειραιά) 12243 Αιγάλεω) το Σάββατο 07 Φεβρουαρίου 2015, με ώρα έναρξης 09:00 και η τελετή απονομής βραβείων και επαίνων θα γίνει -όπως κάθε χρόνο- στο Ίδρυμα Ευγενίδου την Κυριακή 08 Φεβρουαρίου από 09:00 ? 12:30.

Για τους μαθητές/τριες και συνοδούς από την επαρχία που επιθυμούν να καταλύσουν σε ξενοδοχείο της Αθήνας, η ΠΑΝΕΚΦΕ έχει λάβει προσφορά από το ξενοδοχείο STANLEY (Μετρό Μεταξουργείο ? πλατεία Καραϊσκάκη)με τις κάτωθι τιμές για 06 & 07/02/2015:

Μονόκλινο με πρωινό: 40 Ευρώ/ημέρα

Δίκλινο με πρωινό: 46 Ευρώ/ημέρα

Τρίκλινο με πρωινό: 60 Ευρώ/ημέρα.

Όσοι επιλέξουν να καταλύσουν στο STANLEY, θα πρέπει το συντομότερο δυνατό, να κάνουν απευθείας τη σχετική κράτηση επικαλούμενοι το όνομα του σωματείου (ΠΑΝΕΚΦΕ). Η εξόφληση θα γίνει από τους ίδιους την ημέρα της αναχώρησης.

Το Σάββατο 07/02 θα υπάρχει λεωφορείο 80 θέσεων για τη μεταφορά και επιστροφή μαθητών και συνοδών από το STANLEY στο ΕΚΦΕ Αιγάλεω, ναυλωμένο με έξοδα του σωματείου. Ώρα αναχώρησης 08:00, επιστροφή 14:00.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού το σωματείο θα προσφέρει επίσης 1 σάντουιτς, 1 αναψυκτικό και καφέ σε κάθε μαθητή/τρια και συνοδό.

 

Ανάλογη ανακοίνωση θα σταλεί τις επόμενες ημέρες από την οργανωτική επιτροπή και για το διαγωνισμό της Βόρειας Ελλάδας.

Σημαντικά!!

Α) Οι μαθητές/τριες της που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα πρέπει να έχουν μαζί τους μολύβι, στυλό, γόμα, ξύστρα, χαρακάκι και κομπιουτεράκι τσέπης.

 

Β) Ενημερώστε μας επίσης έγκαιρα στο mail@ekfe-dytik.att.sch.gr αν οι ομάδα/ομάδες θα έχουν μαζί τους λευκές μπλούζες εργαστηρίου, προκειμένου να φροντίσουμε για όσους/όσες δε διαθέτουν.

 

Επικαιροποίηση γνώσεων σχετικά με την ακτινοβολία ηλεκτρομαγνητικού κύματος από ηλεκτρικό δίπολο (κεραία). Διαφορά φάσης ηλεκτρικού και μαγνητικού πεδίου κοντά και μακρυά από την κεραία.

file icon pdf Near and Far Antenna Electromagnetic field.pdf

 

Χημεία Γυμνασίου  file icon doc 20141209 Chemistry.doc

(Γυμνάσια Βόρειας Πάτρας)

Βιολογία Α Γυμνασίου file icon pdf 20141209 Biology_A_Gym_Sin.pdf

(Γυμνάσια Δυτικής Αχαΐας και Γυμνάσια Νότιας Πάτρας)

 

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι τοπικοί διαγωνισμοί επιλογής τριμελών ομάδων των περιοχών ευθύνης των ΕΚΦΕ Πατρών και Αιγίου, στα πλαίσια της πρώτης φάσης για την επιλογή των τριμελών μαθητικών ομάδων, που θα συμμετάσχουν στην «13η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών - European Union Science Olympiad - EUSO 2015», στην Αυστρία.

Στους διαγωνισμούς συμμετείχαν οι τριμελείς ομάδες δεκαέξι Γενικών Λυκείων του Νομού Αχαΐας. Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, θα προκριθεί μια ομάδα από το ΕΚΦΕ Αιγίου και δυο ομάδες από το ΕΚΦΕ Πατρών.

Δείτε τις πειραματικές δοκιμασίες και τον τρόπο αξιολόγησης στην τελευταία σελίδα της κάθε δοκιμασίας.

file icon pdf EKFE_ACH_Phys_EUSO_2015.pdf

file icon pdf EKFE_ACH_Chem_EUSO_2015.pdf

file icon pdf EKFE_ACH_Bio_EUSO_2015.pdf

Τα αποτελέσματα θα σταλούν με e-mail σε κάθε μαθητή.

Τα ΕΚΦΕ Αχαΐας συγχαίρουν όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος και ευχαριστούν θερμά όλους τους Συναδέλφους που βοήθησαν στην προετοιμασία των μαθητών, τους συνεργάτες των ΕΚΦΕ που βοήθησαν στην επεξεργασία των θεμάτων και στην προετοιμασία των εργαστηρίων φυσικών επιστημών του 1ου ΓΕΛ Αιγίου και του 1ου ΓΕΛ Πατρών. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους Σχολικούς Συμβούλους ΠΕ04, η συνεργασία των οποίων ήταν απαραίτητη και αποτελεσματική.

Γιώργος Ζησιμόπουλος, Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Αιγίου, Γραμματέας της ΠΑΝΕΚΦΕ

Νίκος Ξανθόπουλος, Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Πατρών

...και του ΧΡΟΝΟΥ !

 
Περισσότερα Άρθρα...

Σύνδεσμοι