Αρχική Σελίδα Έργα - Συνεργασίες

Μετά από πρόταση των Σχολικών Συμβούλων ΠΕ04 και με συνεργασία των Υπευθύνων των ΕΚΦΕ Αχαΐας, πραγματοποιείται στα ΕΚΦΕ Αχαΐας, σειρά επιμορφωτικών δράσεων με τίτλο: "Αξιολόγηση για τη μάθηση".

Κατά την πρώτη φάση μελετώνται τρόποι ανάλυσης και ταξινόμησης των ερωτήσεων του βιβλίου του μαθητή, του εκπαιδευτικού και του εργαστηριακού οδηγού, ως προς το βαθμό κατανόησης τον οποίο διερευνούν καθώς και ως προς τον τύπο των ερωτημάτων.

Στη δεύτερη φάση θα γίνει πρακτική εφαρμογή σύνθεσης ολοκληρωμένων Φύλλων Εργασίας και Αξιολόγησης με επιλεγμένες ερωτήσεις από τα βιβλία του μαθητή, του εκπαιδευτικού και του εργαστηριακού οδηγού.

Το επιμορφωτικό υλικό που θα χρησιμοποιείται είτε ως εισήγηση είτε ως προϊόν της πρακτικής εφαρμογής, θα αναρτάται σταδιακά στο site του ΕΚΦΕ Αιγίου.

Αξιολόγηση για τη μάθηση (παρουσίαση pptx)

Ταξινομία SOLO (παρουσίαση pptx)

Βάζοντας ερωτήσεις κατά SOLO (παρουσίαση pptx)

Τύποι ερωτήσεων (παρουσίαση pptx)

Υδροστατική πίεση_Ταξινόμηση SOLO (παρουσίαση pptx)

Παραδείγματα ερωτήσεων (παρουσίαση pptx)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να εμφανιστούν σωστά οι διαφάνειες πρέπει να κατεβάσετε κάθε αρχείο που σας ενδιαφέρει στον υπολογιστή σας.

 

Την Τρίτη 9 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου δειγματική διδασκαλία με θέμα το ΚΥΤΤΑΡΟ, σε μαθητές της Στ τάξης Δημοτικού και σε πραγματικές συνθήκες., με τη συνεργασία του ΕΚΦΕ Αιγίου και των Σχολικών Συμβούλων της 7ης και 9ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φελούκα Βασιλικής και Βαλμά Θεοφάνη.

Τη διδασκαλία πραγματοποίησε στους μαθητές της η κ. Μέγαρη Ευανθία, εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ το εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε επεξεργάστηκαν η κ. Ντρίνια Αντωνία, Βιολόγος MSc και η κ. Μέγαρη Ευανθία, αμφότερες Συνεργάτιδες του ΕΚΦΕ Αιγίου.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πέραν της αίθουσας διδασκαλίας, συμμετείχαν όλοι οι εκπαιδευτικοί  της Ε'  τάξης  της 7ης και 9ης  εκπαιδευτικής περιφέρειας Π.Ε, οι οποίοι το επόμενο σχ. έτος θα γιγάξουν στην Στ τάξη. Μετά από την διδασκαλία, απουσία των μαθητών, ακολούθησε συζήτηση.

Δείτε το υλικό που χρησιμοποιήθηκε

Εμβρυογένεσις Video

file icon ppt Kyttaro.ppt Κύτταρο  Παρουσίαση

file icon pdf Senario_Kyttaro.pdf Σενάριο δειγματικής διδασκαλίας

file icon pdf WS_FYtiko_Zoiko_Kytaro.pdf Φ. Ε._Φυτικο και Ζωϊκό κύτταρο

file icon pdf WS_Polykyt_Monokyt.pdf Φ. Ε._ Πολυκύτταροι Μονοκύτταροι Οργανισμοί

file icon pdf WS_Aksiologisi.pdf Φύλλο Αξιολόγησης

 

ΑΝΑΚΛΑΣΗ - ΔΙΑΘΛΑΣΗ του ΦΩΤΟΣ

https://youtu.be/9-jH5fsF99Y video

http://ekfe-aigiou.ach.sch.gr/images/Optics_Mesurmen_WS_02.pdf

http://ekfe-aigiou.ach.sch.gr/images/Optics_Presentation_WS_01.pdf

http://ekfe-aigiou.ach.sch.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=464:2015-02-25-21-33-31&catid=43:2011-02-15-20-04-12&Itemid=85

ΣΥΓΚΛΙΝΟΝΤΕΣ ΦΑΚΟΙ

http://ekfe-aigiou.ach.sch.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=97:2011-03-13-21-57-30&catid=43:2011-02-15-20-04-12&Itemid=85

 

1. Παρασκευή και ανίχνευση οξυγόνου

2. Σύσταση ατμοσφαιρικού αέρα

3. Παρασκευή διαλύματος δείκτη με εκχύλιση φυτικών ουσιών (κόκκινο λάχανο)

4. Προσδιορισμός της περιεκτικότητας αλκοολούχων ποτών σε αιθανόλη

5. Στιγμιότυπα

 

Δείτε τις Συνθετικές Δημιουργικές Εργασίες που χρησιμοποιήθηκαν στην συνάντηση των εκπαιδευτικών που διδάσκουν στα Γυμνάσια, στον πιο κάτω σύνδεσμο:

ΣΥΝΘΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΓΙΑ ΣΔΕ ΚΑΙ ΔΕ 20-1-2017

Παρουσιάσεις

 
Περισσότερα Άρθρα...

Σύνδεσμοι