Αρχική Σελίδα Έργα - Συνεργασίες

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πανελλήνιο Συνέδριο Scientix για την εκπαίδευση STEM, το συνέδριο διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ, την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων ΕΚΦΕ(ΠΑΝΕΚΦΕ) και το European SchoolNet στις 3 & 4 Σεπτεμβρίου 2018 στο Ε.Μ.Π. στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Στο συνέδριο εγγράφηκαν 857 σύνεδροι, τις ομιλίες και τα εργαστήρια παρακολούθησαν συνολικά περισσότεροι από 500 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ερευνητές και φοιτητές. Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν 64 ομιλίες και 16 εργαστήρια από ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς.

Επιλεγμένες εργασίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

 

Διεξήχθη με επιτυχία το Σάββατο 5 Μαΐου, ο τελικός αγώνας GRAND PRIX ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 2018 (GP ?18) με τη συμμετοχή ρεκόρ 33 Γυμνασίων και 24 Λυκείων της Αχαΐας.

Οι αγώνες Επιστημονικού Πολιτισμού, στους οποίους συμμετέχουν μαθητές και καθηγητές των Γυμνασίων και των Λυκείων της Αχαΐας, διοργανώνονται για να αναδειχθεί η συμβολή όλων των επιστημονικών κλάδων (Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Γεωλογίας) στην ανάπτυξη των φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών και για να επισημανθεί η ανάγκη ορθής χρήσης των τεχνολογιών.

Στα χαρακτηριστικά του θεσμού των GP συγκαταλέγονται η δημοφιλία του, ο ανταγωνισμός, το παιχνίδι, η απόκτηση και η επιβράβευση της γνώσης και η αρτιότητα των νέων τεχνολογιών, η οποία καθηλώνει και συναρπάζει παίκτες και θεατές.

Τα μετάλλια κατέκτησαν:

ΓΥΜΝΑΣΙΑ:

4ο Γυμνάσςιο Αιγίου (ΧΡΥΣΟ)

20ο Γυμνάσιο Πατρών (ΑΡΓΥΡΟ)

Μουσικό Γυμνάσιο Πατρών (ΧΑΛΚΙΝΟ)

ΛΥΚΕΙΑ

1ο ΓΕΛ Πατρών (ΧΡΥΣΟ)

ΓΕΛ Καμαρών (ΑΡΓΥΡΟ)

Μουσικό ΓΕΛ Πατρών (ΧΑΛΚΙΝΟ)

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στους αγώνες και ιδιαίτερα στους Συναδέλφους Εκπαιδευτικούς που υποστήριξαν τη συμμετοχή και την προετοιμασία.

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ Γυμνασίων file icon pdf GP18 Gym_Final.pdf

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ Λυκείων      file icon pdf GP18 Lyk_Final.pdf

Φ Ω Τ Ο Γ Ρ Α Φ Ι Ε Σ

 

Ο πανελλήνιος ΚΟΙΝΟΣ μαθητικός διαγωνισμός ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ και ΛΥΚΕΙΟΥ "Αριστοτέλης" 2018, θα διεξαχθεί το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 και στο Αίγιο, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των μαθητών των Σχολείων της περιοχής μας.

Εξεταστικό κέντρο για τους μαθητές των ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ και των ΛΥΚΕΙΩΝ της Ανατολικής Αχαΐας θα είναι το 1ο ΛΥΚΕΙΟ Αιγίου.

Υπενθυμίζουμε οτι παρατείνονται έως τις 05/03/2018 οι Δηλώσεις Συμμετοχής στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικών / Φυσικής «Αριστοτέλης» 2018 (για τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια), λόγω της καθυστέρησης έκδοσης των σχετικών εγκυκλίων (αρ. πρωτ. Φ.14/ΦΜ/24240/26527/Δ1 της 15-2-2018 και αρ. πρωτ. Φ15/28224/Δ2 της 20-2-2018).

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

τηλ: 2691061396, 2691022226

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Κατά τη 2η επιμορφωτική συνάντηση του σεμιναρίου: "Αξιολόγηση για τη μάθηση" συμμετείχαν 20 εκπαιδευτικοί. Οι επιμορφωτές παρουσίασαν και ανέλυσαν παραδείγματα, Φύλλων Συνεργασίας (Φ+Ε) για τη Φυσική τη Βιολογία και τη Χημεία.

Για τη Φυσική: file icon pdf Φ+Ε Δυνάμεις file icon ppt Παρουσίαση του Φ+Ε Δυνάμεις file icon zip Φ+Ε Φως

Για τη Βιολογία: file icon ppt Φ+Ε Βιολογίας: Παρουσίαση

Για τη Χημεία:  Φ+Ε Ιοντικός δεσμός: Παρουσίαση

 

Ολοκληρώθηκαν για τα Γυμνάσια της Αχαΐας οι συναντήσεις του επιμορφωτικού προγράμματος :

"Αξιολόγηση για τη μάθηση"

Οι εκπαιδευτικοί κατά ομάδες, δημιούργησαν Φύλλα+Εργασίας, δείγματα των οποίων είναι:

Ομάδα Γεωλόγων:

file icon pdf 2017-18_Kairos_Klima.pdf file icon png Χάρτης

Ομάδα Βιολόγων:

file icon doc 2017-18 Kyklophoriko_.doc

 
Περισσότερα Άρθρα...

Σύνδεσμοι