Αρχική Σελίδα Έργα - Συνεργασίες

Δήλωση συμμετοχής στη δράση ''Το πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης - 2019''

Φόρμα ΔΗΛΩΣΗΣ συμμετοχής

 

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Απόσπασμα Πρακτικού 47/11-10-2018 του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π.,
εγκρίνονται:

  • ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου "Αριστοτέλης" 2019 για τους/τις μαθητές/τριες των Α?, Β?, Γ? τάξεων των Γυμνασίων της χώρας
  • ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου "Αριστοτέλης" 2019 για τους/τις μαθητές/τριες της Α?, Β?, Γ? (α? φάση) τάξης των Λυκείων, Γενικών και Επαγγελματικών, της χώρας
  • ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου "Αριστοτέλης" 2019 (β΄ φάση) για τους/τις μαθητές/τριες της Γ? τάξης Λυκείου που θα πρωτεύσουν στην α? φάση.

που διοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Αθηνών / Τμήμα Φυσικής και η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση.

Ο Πανελλήνιος μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου "Αριστοτέλης" 2019 και για τις τρεις τάξεις
του Λυκείου (Γενικού και Επαγγελματικού), καθώς και ο Πανελλήνιος μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου "Αριστοτέλης" 2019 και για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου θα διενεργηθούν στις 13 Απριλίου 2019, ημέρα Σάββατο και ώρα 9:30.
Οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο σχολείο τους, μέχρι την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019.
Τα σχολεία θα διαβιβάσουν στις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες ανήκουν, πίνακα
με τα ονόματα των ενδιαφερόμενων μαθητών/τριών.

file icon pdf egkyklios_diag_gymn-lyk_2019.pdf

 

Εισαγωγή στα Φωτοβολταϊκά Στοιχεία  file icon pdf Photovoltaic cell.pdf

Προετοιμασία  μαθητών Β Λυκείου, για την Άσκηση στο Εργαστήριο Φυσικής των Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών (από τη Συνεργάτιδα του ΕΚΦΕ Αιγίου Γιανναρέλη Ματούλα)

 

Διεξήχθη με επιτυχία το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019 ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός EUSO 2019, Βόρειας και Νότιας Ελλάδος. Στο διαγωνισμό της Νότιας Ελλάδος συμμετείχαν 39 τριμελείς ομάδες από ισάριθμα Σχολεία.

Συγχαίρουμε τους μαθητές των δυο ομάδων (ΠΠΛ Πατρών και 1ου ΓΕΛ Αιγίου) για τη συμμετοχή τους, ιδιαίτερα όμως τους μαθητές του ΠΠΛ Πατρών για την κατάταξή τους στην δεκάδα.

file icon pdf EUSO_2019_Phys.pdf file icon pdf EUSO 2019_scoring sheet.pdf

 

Ολοκληρώθηκε η βαθμολόγηση των πειραματικών δοκιμασιών της πρώτης φάσης της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Επιστημών EUSO 2019, που διεξήχθη το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, στο ΕΚΦΕ Πατρών και στο ΕΚΦΕ Αιγίου.

Από κάθε ΕΚΦΕ, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, προκρίνεται για την Πανελλήνια φάση που θα διεξαχθεί στην Αθήνα  το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019 στο ΕΚΦΕ Αγίων Αναργύρων (Πίνδου-Δαβάκη 20, 13561 Άγιοι Ανάργυροι), από μία τριμελής ομάδα.

Η ομάδα που προκρίνεται από το ΕΚΦΕ Πατρών είναι, το Πειραματικό Λύκειο Πατρών

Η ομάδα που προκρίνεται απο το ΕΚΦΕ Αιγίου είναι, το 1ο ΓΕΛ Αιγίου

Τα ΕΚΦΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ του ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ που αφιέρωσαν πολύτιμο προσωπικό χρόνο για την προετοιμασία των μαθητών ΟΛΩΝ των ομάδων που συμμετείχαν είτε στις ενδοσχολικές διεργασίες επιλογής είτε στη διοργάνωση του διαγωνισμού.

Επίσης ευχαριστούν τους ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ των ΕΚΦΕ για τις πολυήμερες προσπάθειες δοκιμών των πειραματικών δοκιμασιών, συγγραφής των Εργαστηριακών Ασκήσεων κλπ.

Τέλος ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΝ τους μαθητές ΟΛΩΝ των ομάδων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και ιδιαίτερα τους μαθητές των ομάδων που διακρίθηκαν, στους οποίους ευχόμαστε καλή συνέχεια στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό!

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε ενημέρωση.

 
Περισσότερα Άρθρα...

Σύνδεσμοι