Αρχική Σελίδα Έργα - Συνεργασίες

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018, ο Πανελλήνιος διαγωνισμός EUSO 2018.

Στην Αθήνα συμμετείχαν 40 τριμελείς ομάδες Λυκείων της Νότιας Ελλάδος και στη Θεσσαλονίκη, 27 τριμελείς ομάδες Λυκείων της Βόρειας Ελλάδος.

Στην τελετή απονομής επαίνων σε όλους τους μαθητές των ομάδων απενεμήθησαν στην τελετή που έγινε στο Ευγενίδειο Ίδρυμα την Κυριακή 28 Ιανουαρίου.

Στιγμιότυπα από το διαγωνισμό μπορείτε να δείτε στο https://youtu.be/i0gDDer1paA

Η ομάδα που κατέλαβε την 1η θέση στη Νότια Ελλάδα είναι το Λύκειο Κιάτου και από τη Βόρεια Ελλάδα το Λύκειο Καρδίτσας !

Δυο Σχολεία από την ""επαρχία" λοιπόν, θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό που θα γίνει στη Λουμπλιάνα.

Τους ευχόμαστε ..... με το χρυσό να γυρίσουν !

Επίσης η ΠΑΝΕΚΦΕ θα διοργανώσει το 1ο θερινό σχολείο τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους με τη χορηγία των Ελληνικών Πετρελαίων. Στο σχολείο θα συμμετάσχουν ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΆ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΥΠΟΧΡΈΩΣΗ οι μαθητές των πέντε πρώτων ομάδων της Νότιας Ελλάδος και οι μαθητές των τριών πρώτων ομάδων της Βόρειας Ελλάδος.

Οι Συνάδελφοι που προετοίμασαν-συνόδευσαν του μαθητές στον Πανελλήνιο διαγωνισμό, μπορούν να δουν τα γραπτά απευθυνόμενοι στο αντίστοιχο ΕΚΦΕ.

Τα θέματα και ο τρόπος βαθμολόγησης είναι στο http://panekfe.gr/euso/docs

 

Μετά απο την ολοκλήρωση των τοπικών διαγωνσιμών EUSO 2018, που διεξήχθησαν απο το ΕΚΦΕ Αιγίου και απο το ΕΚΦΕ Πατρών, οι τριμελείς ομάδες (μια απο κάθε ΕΚΦΕ) που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών σπο τις τρεις επι μέρους πειραματικές δοκιμασίες, είναι:

Απο το ΕΚΦΕ Αιγίου, η ομάδα του 2ου ΓΕΛ Αιγίου

Απο το ΕΚΦΕ Πατρών, η ομάδα του Π.Π.Λ.Π (Πρότυπο Λάγγουρα)

Οι δυο ομάδες θα συμμετάσχουν στον Πανεελήνιο διαγωνισμό Νοτίου Ελλάδος στις 27 Ιανουαρίου 2018 στην Αθήνα.

Οι Υπεύθυνοι των ΕΚΦΕ εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στην τοπική φάση του διαγωνισμού και ιδιαιτέρως στου Συναδέλφους που τους προετοίμασαν.

Ευχαριστούμε επίσης τους Σχολικούς Συμβούλους ΠΕ04 κ. Παύλο Σινιγάλια και κ. Όλγα Χατζηκωντή και τους Συνεργάτες των ΕΚΦΕ,  για την πολύτιμη βοήθεια και τη συνεργασία.

Είκαστε στη διάθεση των Συναδέλφων που επιθυμούν να ενημερωθούν για τις επιδόσεις των μαθητών τους.

.... και του χρόνου !

 

Στη φάση αυτή γίνεται πρακτική εφαρμογή σύνθεσης ολοκληρωμένων Φύλλων Εργασίας και Αξιολόγησης με επιλεγμένες ερωτήσεις από τα βιβλία του μαθητή, του εκπαιδευτικού και του εργαστηριακού οδηγού.

Το επιμορφωτικό υλικό που θα χρησιμοποιείται είτε ως εισήγηση είτε ως προϊόν της πρακτικής εφαρμογής, θα αναρτάται σταδιακά στο site του ΕΚΦΕ Αιγίου.

Φάκελος με το σύνολο του επιμορφωτικού υλικού.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Εφαρμογή για το Απλό Κύκλωμα (SimpleCircuit.swf) αφού κατέβειι στον υπολογιστή σας ανοίγει ΜΟΝΟ με InternetExplorer.

 

Με τη συμμετοχή των 12 τριμελών μαθητικών ομάδων Λυκείων του Νομού Αχαΐας, διεξήχθη το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017, ο τοπικός διαγωνισμός για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών EUSO 2018, στο ΣΕΦΕ του 1ου ΓΕΛ Πατρών και στο ΣΕΦΕ του 1ου ΓΕΛ Αιγίου για τα Σχολεία αρμοδιότητας των ΕΚΦΕ Πατρών και Αιγίου αντίστοιχα.

Οι μαθητές της  κάθε ομάδας συνεργάστηκαν στις πειραματικές δοκιμασίες ΦΥΣΙΚΗΣ, ΧΗΜΕΙΑΣ και ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού.

Δείτε το περιεχόμενο των πεοραματικών δοκιμασιών και στιγμιότυπα απο το διαγωνισμό.

Πειραματικές δοκιμασίες

ΦΥΣΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑ

Στιγμιότυπα απο το διαγωνισμό

Λειοτρίβηση  .... κιμωλίας σε γουδί, κοινώς στούμπισμα ! (video με ήχο)

Στιγμιότυπα (Fotos)

Η ομάδα που θα συγκεντρώσει την υψηλότερη συνολική βαθμολογία απο το ΕΚΦΕ Αιγίου καθώς και μια απο το ΕΚΦΕ Πατρών θα συμετάσχει στον Πανελλήνιο διαγωνισμό της Νότιας Ελλάδας στις 27 Ιανουαρίου 2018 στην Αθήνα.

Τέλος μια ομάδα απο τη Νότια Ελλάδα και μια ομάδα απο τη Βόρεια Ελλάδα, θα συμμετάσχουν στην Πανευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών (EUSO 2018) που θα γίνει στη Ljubljana της Σλοβενίας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, είμαστε στη διάθεσή σας.

ΕΚΦΕ Αχαΐας

 

Μετά από πρόταση των Σχολικών Συμβούλων ΠΕ04 και με συνεργασία των Υπευθύνων των ΕΚΦΕ Αχαΐας, πραγματοποιείται στα ΕΚΦΕ Αχαΐας, σειρά επιμορφωτικών δράσεων με τίτλο: "Αξιολόγηση για τη μάθηση".

Κατά την πρώτη φάση μελετώνται τρόποι ανάλυσης και ταξινόμησης των ερωτήσεων του βιβλίου του μαθητή, του εκπαιδευτικού και του εργαστηριακού οδηγού, ως προς το βαθμό κατανόησης τον οποίο διερευνούν καθώς και ως προς τον τύπο των ερωτημάτων.

Στη δεύτερη φάση θα γίνει πρακτική εφαρμογή σύνθεσης ολοκληρωμένων Φύλλων Εργασίας και Αξιολόγησης με επιλεγμένες ερωτήσεις από τα βιβλία του μαθητή, του εκπαιδευτικού και του εργαστηριακού οδηγού.

Το επιμορφωτικό υλικό που θα χρησιμοποιείται είτε ως εισήγηση είτε ως προϊόν της πρακτικής εφαρμογής, θα αναρτάται σταδιακά στο site του ΕΚΦΕ Αιγίου.

Αξιολόγηση για τη μάθηση (παρουσίαση pptx)

Ταξινομία SOLO (παρουσίαση pptx)

Βάζοντας ερωτήσεις κατά SOLO (παρουσίαση pptx)

Τύποι ερωτήσεων (παρουσίαση pptx)

Υδροστατική πίεση_Ταξινόμηση SOLO (παρουσίαση pptx)

Παραδείγματα ερωτήσεων (παρουσίαση pptx)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να εμφανιστούν σωστά οι διαφάνειες πρέπει να κατεβάσετε κάθε αρχείο που σας ενδιαφέρει στον υπολογιστή σας.

 
Περισσότερα Άρθρα...

Σύνδεσμοι