Αρχική Σελίδα Έργα - Συνεργασίες

ΕΚΦΕ Αιγίου e-mail: ekfe-aigiou@dide.ach.sch.gr Ιστοσελίδα: http://ekfe-aigiou.sch.sch.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεξήχθη με πολύ μεγάλη επιτυχία στην Εστία Επιστημών Πάτρας, την Τρίτη 26 Ιουνίου 2012, η ημερίδα των ΕΚΦΕ Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου,.

Στην ημερίδα που σκοπό είχε την περαιτέρω προώθηση της πειραματικής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, την ανάδειξη της αναγκαιότητας ουσιαστικής ενασχόλησης των μαθητών/τριών με την επιστημονική μεθοδολογία και την ανάδειξη του καινοτόμου ρόλου των ΕΚΦΕ στις σχετικές διαδικασίες, συμμετείχαν περισσότεροι από 120 Εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ04, καθώς και μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που είχαν διακριθεί σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς της Ε.ΕΦ., της Ε.Ε.Χ., της Π.Ε.Β. και άλλοι που είχαν συμμετάσχει και διακριθεί στον τοπικό και Πανελλήνιο διαγωνισμό EUSO 2012, και στο GrndPrix Χημείας 2012.

Δείγματα έργων τους παρουσίασαν τα ΕΚΦΕ Αχαΐας (Πατρών και Αιγίου), το ΕΚΦΕ Ηλείας, το ΕΚΦΕ Αιτωλοακαρνανίας (Αγρινίου), το ΕΚΦΕ Κορίνθου, το ΕΚΦΕ Μεσσηνίας, καθώς και το Σ.Ε.Φ.Ε. του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Α.Ε.Ι. Πάτρας.

Την έναρξη κήρυξε η Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής καθοδήγησης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Χριστοπούλου Σ. Παρεμβάσεις και εισηγήσεις έκαναν η Διευθύντρια Εκπαίδευσης του Νομού Αχαΐας κ. Πιερρή Ε., ο Πρόεδρος της ΠΑΝΕΚΦΕ κ. Καμπούρης Κ., ο Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Βιτωράτος Ε. και ο Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ04 κ. Σιτές Γ.

Τους διαλόγους  συντόνισαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι ΠΕ04 των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Εκ μέρους της ΠΑΝΕΚΦΕ ευχαριστούμε την Περιφερειακή Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για την υποστήριξη και  την ΕΣΤΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Πάτρας που παραχώρησε δωρεάν όλους τους χώρους για τη διεξαγωγή της ημερίδας.

Οι ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ συμμετοχής θα σταλούν με e-mail.

 

file icon doc ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ file icon doc ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 

 

Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων ΕΚΦΕ Ελλάδος διοργανώνει στην Πάτρα ημερίδα των ΕΚΦΕ περιφέρειας  Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου, την Τρίτη 26 Ιουνίου 2012 στην Εστία Επιστημών Πάτρας, με θέμα:

"Πειραματική Προσέγγιση των Φυσικών Επιστημών στην Ελλάδα: Τα ΕΚΦΕ στο προσκήνιο"

Παρουσιάσεις πειραματικών εργασιών θα γίνουν από τα ΕΚΦΕ. Παρεμβάσεις θα κάνουν Σχολικοί Σύμβουλοι ΠΕ04.

Θα διεξαχθεί διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών, μαθητών και ομιλητών.

Έχει προγραμματιστεί ξενάγηση στα διαδραστικά εκθέματα της Εστίας Επιστημών.

ΣΥΝΤΟΜΑ θα αναρτηθεί το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και θα αποσταλούν ηλεκτρονικά οι ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ.

Αν κάποιος Συνάδελφος επιθυμεί να παρουσιάσει ένα δικό του πειραματικό έργο, να επικοινωνήσει στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

file icon doc ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

file icon doc ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ (νέο)

file icon pdf Πρόσβαση στην Εστία Επιστημών _ Χάρτης

file icon doc Άδεια Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης

 

file icon pdf Αποτελέσματα Πανελλήνιου Διαγωνισμού ΧΗΜΕΙΑΣ (Γ Λυκείου) 2012

file icon pdf Αποτελέσματα Πανελλήνιου Διαγωνισμού ΧΗΜΕΙΑΣ (Β Λυκείου) 2012

file icon pdf Αποτελέσματα Πανελλήνιου Διαγωνισμού ΦΥΣΙΚΗΣ (Α, Β, Γα, Γβ) 2012

 

 

 
Περισσότερα Άρθρα...

Σύνδεσμοι