file icon pdf prosklisi EUSO 2013.pdf

 

λοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του Πανελλήνιου διαγωνισμού EUSO 2012 με τη συμμετοχή τριμελών ομάδων απο 48 ΕΚΦΕ που είναι μέχρι στιγμής ο μεγαλύτερος αριθμός.

Οι δυο μαθητικές ομάδες απο την Αχαΐα (1ο Λύκειο Αιγίου και 5ο Λύκειο Πατρών) σημείωσαν αξιόλογες επιδόσεις.

Ιδιαίτερα η ομάδα του 1ου Λυκείου Αιγίου κατέλαβε την 5η θέση στην πειραματική δοκιμασία της ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ και την 7η θέση στην τελική κατάταξη.

ΤΑ ΕΚΦΕ ΑΧΑΪΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ , αλλά και ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΝ στην προετοιμασία των μαθητών.

Στιγμιότυπα απο το διαγωνισμό. (video)

 

Τα θέματα του διαγωνισμού είναι

file icon pdf ΦΥΣΙΚΗ_2012

file icon pdf ΧΗΜΕΙΑ_2012

file icon pdf ΒΙΟΛΟΓΙΑ_2012

Αποτελέσματα του διαγωνισμού

file icon pdf APOTELESMATA_2012.pdf

....και του ΧΡΟΝΟΥ !

 

Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στην Πανελλήνια φάση EUSO 2012 πρέπει να εξοικειωθούν με τα όργανα και τις διατάξεις που περιγράφονται στο ΟΡΓΑΝΑ_ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ_ΥΛΙΚΑ_EUSO 2012.

file icon doc ΟΡΓΑΝΑ_ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ_ΥΛΙΚΑ_EUSO 2012

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί ΠΕ04 των αντίστοιχων ειδικοτήτων να βοηθήσουν τους μαθητες. Θέματα παλαιότερων διαγωνισμών υπάρχουν στη σελίδα της ΠΑΝΕΚΦΕ

Η Πανελλήνια φάση θα διεξαχθεί στις 21 Ιανουαρίου 2012, στο ΕΚΦΕ Νέας Φιλαδέλφειας, στην Αθήνα (τελικός διαγωνισμός επιλογής δύο τριμελών ομάδων μαθητών). Το ΕΚΦΕ βρίσκεται στη διεύθυνση:

3ο ΓΕΛ. Ν. Φιλαδέλφειας , Θεσ/νίκης και Λαχανά 7,  ΤΚ 14342

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο τοπικός διαγωνισμός επιλογής τριμελών ομάδων των περιοχών ευθύνης των ΕΚΦΕ Πατρών και Αιγίου, στα πλαίσια της πρώτης φάσης για την επιλογή των μαθητών που θα συμμετάσχουν στην «10η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών - European Union Science Olympiad - EUSO 2012», στο Vilnius της Λιθουανίας, από 22-29 Απριλίου 2012.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν οι τριμελείς ομάδες δέκα Γενικών Λυκείων του Νομού Αχαΐας. Πέντε αρμοδιότητας του ΕΚΦΕ Αιγίου και πέντε αρμοδιότητας του ΕΚΦΕ Πατρών.

Δείτε τις πειραματικές δοκιμασίες.

file icon pdf phys_ach_EUSO 2012.pdf

file icon pdf chem_ach_EUSO 2012.pdf

file icon pdf bio_ach_EUSO 2012.pdf

Τα ΕΚΦΕ Αχαΐας συγχαίρουν όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος και ευχαριστούν θερμά όλους τους συναδέλφους που βοήθησαν στην προετοιμασία των μαθητών και στην προετοιμασία των εργαστηρίων φυσικών επιστημών του 1ου ΓΕΛ Αιγίου και του 1ου ΓΕΛ Πατρών.

...και του ΧΡΟΝΟΥ !

 

«Πραγματοποίηση του ?Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού

για την επιλογή στην 10η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών - EUSO 2012

υπό υπό την Αιγίδα του Υπ. Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ.»

file icon doc ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_ΥΠΔΒΜΚΘ

file icon doc ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ EUSO 2012_ΕΚΦΕ ΑΧΑΪΑΣ

file icon doc ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 
Περισσότερα Άρθρα...

Σύνδεσμοι